середа, 18 листопада 2009 17:05

Газзаєва кличуть до Росії

Головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв, 55 років, найближчим часом може залишити посаду. Не виключено, що його наступним місцем роботи стане національна команда Росії.

Два останні відбірні цикли з російською командою відпрацював голландець Ґус Хіддінк. Він не любить затримуватися на одному місці, тому росіянам слід шукати тренера, який очолить команду в кваліфікації до чемпіонату Європи-2012.

На користь кандидатури Газзаєва свідчать кілька факторів. Він найуспішніший російський тренер, володар Кубка УЄФА. Ніколи не приховував бажання попрацювати у збірній, і взимку міг очолити національну команду Південної Африки. Валерій Георгійович завжди був проти запрошення іноземця до керма збірної Росії й захоче довести, що доморощені фахівці можуть працювати не гірше. Підвищену мотивацію створить і невдалий попередній досвід Газзаєва — він тренував збірну Росії у 2002–2003 роках, але залишив команду в розпал відбірного циклу Євро-2004.

Працюючи зі збірною, фахівець одночасно очолював московський ЦСКА. Російські газети пишуть, що можливий і такий варіант — Газзаєв відповідатиме й за "Динамо", й за російську збірну. Насправді він малоймовірний, бо навряд чи тренер захоче повторювати власні помилки.

У домашній невдачі з "Інтером" звинуватили насамперед тренера "Динамо"

Улітку Валерій Георгійович підписав трирічний контракт із київським "Динамо". Клуб надуспішно розпочав сезон, але останні результати чемпіона України змушують уболівальників потроху зневірюватися у можливостях російського фахівця. Якщо лігочемпіонівську поразку від "Барселони" списали на клас суперника, то в домашній невдачі з "Інтером" звинуватили насамперед тренера.

За два тури до завершення групового турніру Ліги чемпіонів кияни зберігають певні шанси на вихід до 1/8 фіналу. Якщо вони й не вийдуть із групи, але відіграють пристойно, президент клубу Ігор Суркіс тренера не чіпатиме. Але в разі приголомшливих невдач характер та гордість уродженця Осетії не дозволять йому залишатися на посаді. Газзаєв сам подасть у відставку, як вчинив 1993-го, коли московське "Динамо" в Кубку УЄФА вдома програло німецькому "Айнтрахту" — 0:6.

Зараз ви читаєте новину «Газзаєва кличуть до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі