вівторок, 02 жовтня 2007 16:05

Ганна Безсонова рідко плаче від щастя

  Ганні Безсоновій регулярно пропонують знятися в рекламі. Зараз вона обмірковує чергову пропозицію
Ганні Безсоновій регулярно пропонують знятися в рекламі. Зараз вона обмірковує чергову пропозицію

Півтора тижня тому 23-річна киянка Ганна Безсонова стала абсолютною чемпіонкою світу з художньої гімнастики. Турнір відбувся у грецьких Патрах. Нині гімнастка на Кубку світу в Токіо. Наприкінці минулого тижня вихованці Альбіни та Ірини Дерюгіних зателефонував кореспондент "ГПУ".


На двох минулих чемпіонатах ви фінішували другою. Який результат планували показати у Греції?

— У нашому виді спорту планувати важко — багато що залежить від суддів. Я мала лише один намір — відпрацювати програму так, щоб не було претензій у тренерів та уболівальників. Коли побачила свої оцінки, заплакала. Я рідко плачу від щастя. Та в Патрах тиск зашкалював.

Плакала, щоправда від розпачу, і ваша головна суперниця — росіянка Віра Сесіна. Бачили?

— Ні. Лише чула, що Віра плакала в роздягальні. Якби це сталося у на моїх очах, підійшла б і заспокоїла росіянку. Ми конкуруємо лише на помості. А в житті приятелюємо.

Наставник збірної Росії Ірина Вінер заявила, що Безсонова стала чемпіонкою, бо до цього росіянки виграли п"ять золотих нагород. І арбітри не захотіли перетворювати чемпіонат світу на внутрішньоросійські змагання. Що скажете?

— Не погоджуся з Вінер. Я проаналізувала виступ Сесіної в багатоборстві і вважаю, що була сильнішою. На слова Вінер давно уваги не звертаю й не ображаюся на неї.

Як виникло протистояння Вінер — Дерюгіни?

— Не пригадую. Прикро лише, що вони ніяк не можуть помиритися. Ми — спортсменки — навпаки приятелюємо.

З олімпійською чемпіонкою-2004 Аліною Кабаєвою також приятелюєте?

— Ні. Саме з нею знайти спільної мови не змогла.

Які тенденції відкрив чемпіонат світу?

— Головна — конкуренція в гімнастиці зростає. До традиційних лідерів, України та Росії, підтягуються інші — наприклад, білоруски, француженки запропонували цікаві програми.

Ви — популярна людина в Україні?

— Не знаю. У рекламі запрошують зніматися регулярно. Нині обмірковую чергову пропозицію.

Кажуть, тренер Ірина Дерюгіна поводиться з вами жорстко. Це правда?

— Стомилася заперечувати. Ірина Іванівна просто вберігає гімнасток від непотрібних речей. Вона не лише тренер, але й друг. І порадіє за мене, якщо матиму гідну людину поруч.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Безсонова рідко плаче від щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі