вівторок, 20 листопада 2007 16:23

Французам ми ще не забивали

Cьогодні футбольна збірна України проведе заключний матч відбірного турніру Євро-2008. На київському стадіоні "Олімпійський" підопічні Олега Блохіна прийматимуть збірну Франції. Матч розпочнеться о 21.30 за київським часом, пряму трансляцію можна побачити на телеканалі УТ-1. Судитиме поєдинок норвезька бригада арбітрів на чолі з Томом Овребо, 41 рік.

Поєдинок не має турнірного значення для жодної з команд. Українці остаточно втратили шанси на вихід до фінальної частини 13 жовтня, коли поступилися в гостях Шотландії. Французи офіційно оформили путівку на Євро-2008 минулої суботи, навіть не виходячи на поле. Виїзна перемога італійців над шотландцями вивела Італію та Францію до фінальної частини.

Відсутність спортивної мотивації позначилася на планах збірної Франції. Наставник віце-чемпіонів світу Раймон Доменек переніс на кілька годин виліт чартерного рейсу. Тому французи приземлилися в бориспільському аеропорту тільки вчора ввечері. Доменек скасував тренування на "Олімпійському" й відмовився від передматчевої прес-конференції.

Поєдинок не має турнірного значення для жодної з команд

У п"ятницю команда Доменека зіграла домашній товариський матч проти Марокко — 2:2. Тренер дав відпочити кільком основним гравцям, зокрема Франкові Рібері та Тьєрі Анрі. Сьогодні тренер обіцяє виставити найсильніший склад. Не буде тільки травмованого півзахисника "Челсі" Флорана Малуда.

Україні не допоможе основний голкіпер Олександр Шовковський. У нього ушкоджена гомілка. Тому до збірної викликали воротаря донецького "Шахтаря" Богдана Шуста. Втратила національна команда оборонця Дмитра Чигринського. Нині він перебуває в розташуванні молодіжної збірної, яка сьогодні проведе матч відбірного турніру Євро-2009 проти чехів.

До сьогоднішнього матчу Україна грала з Францією чотири рази. У відбірному турнірі Євро-2000 двічі було 0:0. У червні 2004-го французи вдома виграли товариський поєдинок — 1:0, а півроку тому перемогли в матчі першого кола нинішнього турніру — 2:0.

Зараз ви читаєте новину «Французам ми ще не забивали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі