вівторок, 14 вересня 2010 07:08

Фернандіньйо не гратиме до кінця року

Автор: фото з сайта www.kp.ua
  Два тижні тому Фернандіньйо уперше був залучений до національної команди Бразилії
Два тижні тому Фернандіньйо уперше був залучений до національної команди Бразилії

Лідер донецького "Шахтаря", бразильський півзахисник Фернандіньйо не зіграє до кінця 2010 року. У п"ятничному матчі проти "Оболоні" він зламав гомілкову кістку. Обійшлося без зміщення — інакше б футболісту довелося б пропустити весь сезон. А так — 10 тижнів лікування, після чого на гравця очікує реабілітаційний період.

Фернандіньйо переїхав до Донецька 2005-го з бразильського клубу "Атлетіко Паранаенсе". Сума трансферу склала 7,5 млн євро. За 2,5 року після відходу з клубу співвітчизників — Елано та Матузалема — став відігравати ключові ролі в середній лінії команди. Спочатку діяв на позиції атакувального півзахисника, а з початку сезону 2008/09 наставник "Шахтаря" Мірча Луческу став використовувати футболіста ближче до опорної зони. Контракт Фернандіньйо з чемпіоном України закінчується влітку 2012 року. Його трансферну вартість оцінюють у 12 млн євро. Як говорить футболіст, він мав запрошення з Німеччини та Франції і після закінчення теперішнього сезону повинен був визначитися з тим, де продовжувати ігрову кар"єру.

Втрата лідера може змусити Луческу перекроїти ігрову схему

— Треба визнати, прямої заміни Фернандіньйо в "Шахтарі" немає, — каже "ГПУ" колишній форвард гірників Віктор Грачов, 53 роки. — Просто він міг виконувати на полі кілька завдань одночасно. Степаненко не зможе бути настільки якісним у підігруванні атаці, а Жадсон — відпрацьовувати у відборі. Можливо, втрата лідера змусить Луческу на ходу перекроїти схему з 1-4-2-3-1 на 1-4-4-2. Тоді класичного розігруючого не буде, виходитимуть два опорники — Степаненко та Хюбшман, скажімо, а акцент атаки зроблять на фланги під Вілліана зліва та Дугласа Косту справа. Проблема тільки в тому, що "Шахтар" тепер не має навіть одного форварда для матчів Ліги чемпіонів. А двох де взяти?

Зараз ви читаєте новину «Фернандіньйо не гратиме до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі