понеділок, 09 липня 2007 18:09

Федерер узяв реванш у Надаля

Автор: фото: REUTERS/Toby Melville
  Роджер Федерер (праворуч) приймає вітання з перемогою від Рафаеля Надаля
Роджер Федерер (праворуч) приймає вітання з перемогою від Рафаеля Надаля

Швейцарський тенісист Роджер Федерер, 25 років, уп"яте поспіль став переможцем Вімблдонського турніру. У фінальному поєдинку лідер світового рейтингу переміг 21-річного іспанця Рафаеля Надаля — 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2 й одержав за перемогу 700 тис. євро призових.

— Перевагу Федерерові надало покриття, — каже "ГПУ" 42-річний Олександр Долгополов, колишній тренер Андрія Медвєдєва. — Матчі Вімблдону проходять на траві. Це плюс гравцям, які мають потужний атакувальний арсенал, бо покриття дуже "швидке". Не ґрунт, де можна відсидітися на задній лінії та перемогти (чотири тижні тому Надаль обіграв Федерера у фіналі чемпіонату Франції, який проводять на ґрунті. — "ГПУ"). Шансів виграти на траві у швейцарця немає нині ні в кого. Думаю, Федерер із Надалем домінуватимуть ще не один рік. Вони порівняно молоді, й амбіцій, попри перемоги, у швейцарця та іспанця не меншає. Надаль намагатиметься дістати Федерера, так як свого часу Аґассі та Кур"є діставали Сампраса.

Жіночий турнір виграла американка Вінус Вільямс.

— Сестри повертаються, — констатує Долгополов. — Серена виграла чемпіонат Австралії, Вінус тріумфувала в Лондоні. Їм ще вистачить "фізики" бути серед перших.

Зараз ви читаєте новину «Федерер узяв реванш у Надаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі