неділя, 15 липня 2007 17:25

Євро-2012 на державні кошти провести неможливо

Минулого тижня міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж, 50 років, відвідав Польщу. Там він обговорив питання підготовки до фінальної частини Євро-2012 зі своїм польським колегою Томашем Ліпецом. Повернувшись до Києва, Корж збірав прес-конференцію. Говорив швидкою українською.

— Із Ліпецом домовилися про створення міжурядової структури, яка координуватиме підготовку до турніру. Проблем з обміном інформацією бути не повинно.

Корж запевняє, що фінальний матч європейської першості відбудеться на Олімпійському стадіоні Києва.

— Інформація про перенесення поєдинку до Варшави у зв"язку з будівництвом навколо "Олімпійського" — тільки чутки. Навіть сам Ліпец знизав плечима, коли я розповів йому про це, — каже.

Міністр торкається питання спорудження нових стадіонів.

— Зустрічався з представниками голландської фірми, яка уже збудувала 30 стадіонів по всій Європі. Вони наголосили: просто будувати арену з трибунами — збиткова справа. Потрібні спорткомплекси з відповідною інфраструктурою — готельною, розважальною. Щось схоже буде в Харкові, де будується комплекс "Металіст-Сіті" площею 42 гектари.

Корж зізнається, що не знає точно, скільки треба витратити на проведення Євро.

— Є тільки орієнтовні цифри. Очікуємо на інформацію з регіонів, після чого все порахуємо разом із Міністерством фінансів. Головне — знайти інвесторів, бо на державні кошти провести такий масштабний турнір неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 на державні кошти провести неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі