пʼятниця, 08 лютого 2008 18:07

Єгипет і Камерун розіграють Кубок Африки

У неділю ввечері відбудеться фінал Кубка африканських націй, де зустрінуться збірні Камеруну та Єгипту. Перед цим у півфіналі вони обіграли Гану та Кот д"Івуар відповідно.

Кого вважаєте фаворитом фінального матчу? — цікавлюся в заслуженого тренера України В"ячеслава Грозного, 50 років.

— Перевагу віддаю єгиптянам. Недарма вони стали володарями минулого Кубка Африки. За якістю гри ця команда однозначно найкраща. Гравці добре підковані тактично, хоча це незвично для африканців. Організовано обороняються, дисципліновані.

Камерун заслуговував на перемогу в матчі з господарями турніру збірною Гани?

— Грали абсолютно рівні команди. Гана мала незначну перевагу, оскільки виступала вдома. За таких обставин на перший план виходить реалізація моментів. Камерунці мали декілька й однією скористалися. А господарям не поталанило.

Чому Кот д"Івуар, склад якого потенційно найсильніший, програв Єгипту?

— Підбір гравців у них справді дуже сильний — Дроґба і Калу з "Челсі", Коло Туре з лондонського "Арсеналу", Яя Туре з "Барселони", Кейта з "Ліона"... Але ці футболісти мають славу, добре заробляють, вони не голодні. А єгиптянам є що доводити. Івуарійці вважали, що Дроґба обіграє весь захист Єгипту. Та його відрізали від передач партнерів.

Тактичний рівень африканських збірних зростає?

— Звичайно. Але в атаці вони іноді грають авантюрно, не повертаються в захист. Це призводить до великої кількості голевих моментів. Тобто навчені футболісти добре, але вказівок на матч часто не виконують. Це властиво не лише африканцям. Як правило, так само діють бразильці.

На що можуть претендувати африканські збірні на Кубку світу-2010?

— На найвищі місця. Рівень виконавців у них високий. Майже всі провідні європейські клуби мають у своєму складі хоча б одного африканця. Але Кубок світу, звичайно, це зовсім інший півень, ніж Кубок Африки.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет і Камерун розіграють Кубок Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі