вівторок, 18 березня 2008 14:02

Другий тайм матчу "Динамо"— "Металург" треба переграти

Десять днів тому київське "Динамо" перемогло запорізький "Металург" — 2:1 і записало три очки до турнірної таблиці чемпіонату України. Підсумок матчу визначило вилучення запоріжця Польового. Після його контакту з динамівцем Олегом Гусєвим арбітр Юрій Вакс помилково показав гравцеві "Металурга" другу жовту картку. Судді заплатили за матч тисячу доларів замість двох, тобто вдвічі зменшили гонорар. Окрім того, він дискваліфікований до кінця сезону. Але я думаю, що не по-джентльменськи вчинив і динамівець.

Інцидент між Гусєвим та Польовим відбувся перед перервою. Під час неї інспектор поєдинку мав можливість переглянути відео й побачити, що спочатку динамівець сфолив суперникові, а потім упав, перечепившись за гравця "Металурга".

Я наївно чекав, що перегляду відеозапису епізоду в перерві буде достатньо для судді, щоб вилучити Гусєва за симуляцію та провокацію. Але цього не сталося. "Динамо" виграло нечесно. І що тепер робити?

Як на мене, команда Юрія Сьоміна мусить запропонувати "Металургу" переграти другий тайм поєдинку у рівних складах. І почати його за рахунку 1:0 на користь гостей. Якщо, звісно, "Динамо" не боїться запоріжців. Якщо ж все залишиться так, як є, то думаю, не один я втрачу частку поваги до улюбленого клубу.

Чим завинив "Металург" , граючи проти значно сильнішої команди удесятьох?

Треба вийти в повних складах. Гусєв мусить одразу піти з поля. Самовільно. Це буде по-чоловічому. І критики київської команди позатихають, і нам не буде так соромно. І Олегові — теж. А повага до себе дорогого варта. І повага глядачів до клубу — теж не остання справа.

Мені можуть заперечити, "Динамо" билося, команда забила два м"ячі. Чим Шацьких і Гіоане, автори голів, завинили? Вони — нічим. А чим "Металург" завинив, граючи проти значно сильнішої команди удесятьох? Голи динамівців можна залишити у статистиці чемпіонату, а скасувати лише підсумок матчу. На мій погляд, одне таке перегравання другого тайму з власної ініціативи важливіше, ніж потрапляння до Ліги чемпіонів. Хтось же має розпочинати чесну гру в Україні. І "Динамо" як безумовному лідерові українського футболу це пішло б лише на користь.

Зараз ви читаєте новину «Другий тайм матчу "Динамо"— "Металург" треба переграти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі