четвер, 24 квітня 2008 15:09

Доля Голубовича визначиться пізніше

Минулої середи керівники українського хокею звітували за провальний виступ національної збірної у групі "В" світового чемпіонату. Турнір завершився в Японії тиждень тому. Українці фінішували другими й не змогли здобути путівки до найсильнішого дивізіону, до якого виходить тільки переможець.

— Трагедії з результату ми не робимо, — каже президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, 52 роки. — Говоритимемо з гравцями й шукатимемо причини невдачі.

— Чи залишиться на своєму місці головний тренер Володимир Голубович?

— Ніколи не ухвалював спішних рішень. Найближчим часом відбудеться черговий виконком федерації, і тоді ми визначимося з кандидатурою головного тренера. Термін дії контракту Голубовича передбачає роботу в олімпійському циклі, який розпочинається у лютому 2009 року. Щоправда, тепер ми не впевнені, що фахівцеві слід поєднувати роботу в збірній та латвійському "Металургсі".

Брезвін також висловив бажання прийняти наступний чемпіонат світу в групі "В" у Києві.

Генеральний менеджер української збірної В"ячеслав Завальнюк вважає, що команда поїхала до Японії недоукомплектованою. Адже деякі гравці відмовилися виступати.

Голубовича на засіданні не було. Журналістам пояснили, що він готує детальний аналіз виступу нашої збірної на чемпіонаті світу.

Замість наставника говорили гравці — захисник Юрій Гунько та нападаючий Вадим Шахрайчук. Вони визнали, що були тактичні тренерські помилки і проблеми з фізичною підготовкою.

— Але у провалі винні саме ми, гравці, — підкреслює Шахрайчук.

"ГПУ" на своєму сайті запитало респондентів про причини провалу збірної. 50% відвідувачів вважають, що це пов"язано з відсутністю у ветеранів команди гідного резерву. 29% розцінюють невдачу як прикрий випадок.  Тренерський штаб збірної звинувачують 7%. Стільки ж — нарікають на відсутність "енхаелівців" — Руслана Федотенка та Олексія Понікаровського. Ще 7% не змогли визначити точної причини.

Зараз ви читаєте новину «Доля Голубовича визначиться пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі