четвер, 14 січня 2021 00:25

Для власників наших футбольних клубів настали благодатні часи

Німецькі футбольні клуби вже котрий місяць потерпають від пандемії. Щотижневі збитки становлять мільйони євро. Ці гроші клуби вищої та першої ліг заробляли продажем квитків на матч, атрибутики, а також багатьох центнерів сосисок і декалітрів пива. Тепер цього всього немає. Доводиться обмежуватися іншими мільйонами — від продажу прав на телевізійні трансляції поєдинків. Те ж саме у Франції, Італії, Іспанії, Англії, Бельгії, Нідерландах.

У нас цього всього немає. Матчі, які через коронавірус проводять без глядачів, стали знахідкою для власників українських футбольних команд, які звуться клубами лише формально. Що було торік? Доводилося наймати на кожну зустріч охорону, касирів, контролерів, стюардів. І це все заради кількох сотень чи навіть десятків глядачів, після яких потім ще треба прибрати сміття й відремонтувати поламані сидіння на трибунах. Плюс штраф заплатити, якщо ті кілька десятків щось на трибунах запалять, щось не те вивісять чи щось не те прокричать. Жодних доходів, суцільні збитки.

Тепер — повна благодать. Привіз спортсменів, відіграв і все. Щоправда, за оренду стадіону слід платити. Але це все одно дешевше, ніж будувати чи утримувати всіх. Одна проблема: охочі тримати команди лише для власного задоволення — люди вередливі. Щось не так — і немає футбольного клубу. Бо інших засобів для існування, окрім грошей власника, українські команди не мають.

Аби зробити як у Німеччині, де кожен поєдинок приносить мільйони, у наших футбольних керівників було 30 років. Але все руки не доходили. Тепер виявилося, що все вони робили правильно — без глядачів воно якось краще. І для здоров'я теж.

Зараз ви читаєте новину «Для власників наших футбольних клубів настали благодатні часи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі