четвер, 05 травня 2011 03:00

"Динамо" забило "Шахтареві три м'ячі"

Київське "Динамо" другий сезон поспіль перемагає донецький "Шахтар" у домашньому матчі чемпіонату України з рахунком — 3:0. Але попри ці виграші, чемпіоном країни стають "гірники".

Єдине, чим можуть утішатися прихильники київського клубу, — те, що "Динамо" не дозволило "Шахтареві" оформити собі перше місце на столичному стадіоні ім. Валерія Лобановського. Якби "Шахтар" зіграв у столиці бодай унічию, ставав би недосяжним для "динамівців".

Натомість уболівальники "Шахтаря" можуть заспокоювати себе невідповідністю кінцевого результату перебігу подій на полі. "Динамо" не те, що не домінувало — ігрової переваги господарів просто не було. Перший м'яч кияни провели з досить сумнівного пенальті, коли арбітр матчу львів'янин Шмигельський угледів порушення правил із боку Срни проти Шевченка.

Матч також укотре підтвердив проблеми "Шахтаря" з центральними захисниками. Травмованого Дмитра Чигринського замінив Микола Іщенко, і саме після його помилки "динамівці" забили переломний другий гол.

Третій сезон поспіль у матчах чемпіонату України між цими суперниками хто перший забиває — перемагає. Вочевидь, неспроможність своєї команди переламати хід поєдинку сильно подіяла на нерви головного тренера "гірників" Мірчі Луческу. Практично на рівному місці він затіяв суперечку з четвертим арбітром Андрієм Шандором і був вилучений із поля.

Перемога над "Шахтарем" збільшила перевагу "Динамо" над "Металістом" до восьми очок — команди борються за друге місце, що виводить до кваліфікації Ліги чемпіонів. "Металіст" у суботу зіграв унічию з "Карпатами" — 1:1. Після поєдинку львів'яни подали протест, натякаючи, що у складі суперника одночасно перебували на полі восьмеро легіонерів. Дишленкович, Едмар, які виступають за "Металіст", хоч і мають українські паспорти, але незадіяні у збірній України, чого вимагає правило про легіонерів. Його прийняли тільки перед нинішнім сезоном, але Дишленкович пройшов як українець ще перед минулим. Тому результат матчу залишать у силі.

Донецький "Металург" програв удома київському "Арсеналу". Після поразки подав у відставку головний тренер донеччан Андрій Гордєєв. Обов'язки наставника до закінчення сезону виконуватиме Володимир П'ятенко.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" забило "Шахтареві три м'ячі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі