вівторок, 14 серпня 2018 06:05

"Динамо" виграло боротьбу за нападаючого в "Манчестер Сіті" та "Роми"
2

Київське "Динамо" підписало п'ятирічний контракт із нападаючим Владиславом Супрягою. Йому 18. До цього виступав за "Дніпро-1", який нині грає у першій лізі.

Взимку його запрошував до себе тренер луганської "Зорі" Юрій Вернидуб. Футболіст відмовився. Сказав, що неготовий грати в прем'єр-лізі. Нині він попросився до "Динамо" через дівчину, яка навчатиметься у київському Інституті журналістики. Сума трансферу становила 6 млн євро — 218 млн грн. У разі подальшого перепродажу до зарубіжного клубу "Дніпро‑1" отримає половину трансферної суми.

Супряга добре показав себе у ході Євро-2018 серед 19-річних. Спочатку у кваліфікації, де наші обіграли у вирішальному матчі Румунію. Нападник не забив, але після турніру ним почали цікавитися італійський СПАЛ і данський "Мітьюланд".

У фінальній частині серед суперників збірної України були англійці, чемпіони цієї вікової категорії, та французи. Наші перемогли Францію — 2:1, зіграли внічию із Англією 1:1 з голом Супряги. Згодом перемогли Туреччину — 1:0, посіли перше місце в групі. У 1/2 фіналу поступилися Португалії, майбутньому чемпіону — 0:5. Супряга в цьому поєдинку зазнав травми на початку гри, але встиг зарекомендувати себе. Насамперед, через швидкість. Тому його опікали одразу кілька суперників. Викликав інтерес до себе з боку нідерландського "Аякса", італійської "Роми" й англійського "Манчестер Сіті".

"Динамо" вже давно було в пошуках нападаючого.

Після завершення сезону київський клуб не став продовжувати співпрацю із Жуніором Мораєсом і Дьємерсі Мбокані, яким більше 30 років. На старті сезону Олександр Хацкевич може спиратися тільки на Артема Бесєдіна і гравця дублю Назарія Русина. Цього замало для довгого сезону. Ходили розмови про різних гравців, але до Києва так ніхто поки що і не приїхав. "Динамо" ­конче потрібен гравець, який має швидкість, уміє втекти від захисника. Артем Бесєдін може вести силову боротьбу, але на контратаках безсилий.

Напевно, що одразу зробити сильнішим "Динамо" Супрязі не вдасться. Успішним він був тільки на рівні своїх однолітків. Очевидно, президент "Динамо" Ігор Суркіс до 3 вересня, коли в Україні закінчується період переходів, спробує купити вже готового для першої команди форварда. Проте "Динамо" виступатиме у трьох турнірах — єврокубки, чемпіонат і Кубок України. Владислав свій шанс отримує. А поки що гратиме за дублюючу ­команду і в юнацькій Лізі чемпіонів.

Футбол. Чемпіонат України 2018/19. Прем'єр-ліга

Четвертий тур
"Шахтар", Донецьк — "Ворскла", Полтава — 4:1
"Олімпік", Донецьк — "Львів" — 1:1
"Карпати", Львів — "Зоря", Луганськ — 0:1
"Олександрія", Кіровоградщина — "Арсенал", Київ — 1:0
"Чорноморець", Одеса — "Десна", Чернігів — 1:0
"Маріуполь", Донеччина — "Динамо", Київ — матч відбудеться 26 вересня

П'ятий тур
17 серпня, п'ятниця
19.00 "Арсенал" — "Чорноморець" ТБ: "Футбол 1"
18 серпня, субота
17.00 "Львів" — "Шахтар" ТБ: "Футбол 2"
19.30 "Динамо" — "Олександрія" ТБ: "2+2"
19 серпня, неділя
17.00 "Десна" — "Карпати" ТБ: "Футбол 1"
19.30 "Ворскла" — "Маріуполь" ТБ: "Футбол 1"
19.30 "Зоря" — "Олімпік" ТБ: "Футбол 1"

Ліга чемпіонів 2018/19. Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд

Повторний матч
14 серпня, вівторок
"Динамо", Київ, Україна — "Славія", Прага, Чехія
19.30. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський", розрахований на 70 050 глядачів. Прогноз погоди: +24°С
Суддя: Даніель Стефанський, 41 рік, Польша
ТБ: "2+2"
Текстова трансляція: gazeta.ua
Перший матч — 1:1

Ліга Європи 2018/19. Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд

Повторні матчі
16 серпня, четвер
21.45 "Бордо", Франція — "Маріуполь", Донеччина, Україна. ТБ: "Футбол 2". Перший матч — 3:1
22.30 "Брага", Португалія — "Зоря", Луганськ, Україна ТБ: "2+2". Перший матч — 1:1

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" виграло боротьбу за нападаючого в "Манчестер Сіті" та "Роми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі