четвер, 10 травня 2007 18:09

"Динамо" відсвяткує 80-річчя влітку

Київському "Динамо" у неділю виповнюється 80 років. 13 травня 1927 року Міжвідомча комісія громадських організацій  зареєструвала Статут Київського пролетарського спортивного товариства "Динамо". Ця дата відображена в сучасній емблемі клубу й офіційно визнана міжнародною та європейською футбольними федераціями.

1 липня 1928-го київське "Динамо" зіграло перший матч. Було це у Білій Церкві. У 1936-му під керівництвом Михайла Товаровського кияни стартували у вищій лізі чемпіонату СРСР. Цей турнір київське "Динамо" вигравало 13 разів, ще 9 перемог — у Кубку СРСР. В українських чемпіонатах динамівці перемагали 11 разів, ще 8 перемог — у Кубку України.

У міжнародних змаганнях "Динамо" двічі виграло Кубок кубків, одного разу — Суперкубок Європи, тричі виходило до півфіналу Кубка/Ліги чемпіонів. Двоє динамівців, Олег Блохін та Ігор Бєланов, визнавалися найкращими футболістами Європи, а вихованець клубу Андрій Шевченко завоював "Золотий м"яч", виступаючи за італійський "Мілан".

У прес-службі київського клубу "ГПУ" повідомили, що у неділю ніяких урочистих заходів не планують. Вони відкладені на червень-липень, коли закінчиться чемпіонат України.

А 13 травня керівництво клубу та його колишні гравці вирушать на Байкове кладовище, до могили Валерія Лобановського, який помер 5 років тому. Тренерського штабу та футболістів нинішнього "Динамо" не буде: кияни гратимуть матч вітчизняного чемпіонату в Алчевську.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" відсвяткує 80-річчя влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі