пʼятниця, 20 серпня 2010 05:47

"Динамо" треба забивати в Амстердамі

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Лівий захисник ”Динамо” Горан Попов (у світлій формі) дебютував за клуб у єврокубках. Він протистоїть Грегорі ван дер Вілю — одному з найталановитіших правих захисників світу
Лівий захисник ”Динамо” Горан Попов (у світлій формі) дебютував за клуб у єврокубках. Він протистоїть Грегорі ван дер Вілю — одному з найталановитіших правих захисників світу

Минулого вівторка київське "Динамо" провело перший матч плей-офф за право виходу до групового турніру Ліги чемпіонів. Підопічні Валерія Газзаєва вдома зіграли внічию з нідерландським "Аяксом" — 1:1. Повторний поєдинок відбудеться 25 серпня, у середу, на полі 51-тисячної "Амстердам Арени". Початок о 21.45 за київським часом, пряму трансляцію проведуть телеканали "Україна" та "Спорт-1".

Яких помилок слід уникнути динамівцям і завдяки чому вони можуть розраховувати на загальний успіх?


Проблеми "Динамо"

1. Стандартні ситуації

Кияни пропускали після штрафних і від "Гента", і від "Аякса".

Опоненти "Динамо" забивали з-під Даніло Сільви та Леандро Алмейди. Їх зріст — 185 і 188 см відповідно. Отже, динамівців переграють позиційно, а не продавлюють у повітряній силовій боротьбі. Можливо, Газзаєву слід змінити гравців, які персонально відповідають за найнебезпечніших опонентів суперника — не велетнів, але стрибучих, яким колись був Сергій Ребров. Ще один вихід — поява височенного, 197 см, Євгена Хачеріді, який відновився після травми.

2. Розрізненість оборони

У "Динамо" немає постійної пари центральних захисників — ця важлива ланка постійно тасується Газзаєвим. Часткова причина — травми, але головна — слабкий рівень гри бразильських оборонців клубу. Алмейда не підтверджує доцільності свого запрошення,  Бетао став частіше помилятися. Відсутність взаєморозуміння не дозволяє динамівцям: 1) застосовувати штучний офсайд, 2) по ходу атаки "обмінюватися" опікою найнебезпечнішого гравця суперника. Індивідуально непогано діє Михалик, але в нього немає достатнього ігрового інтелекту, щоб організувати колективну оборону.

3. Відсутність ігрового малюнку

Валерій Газзаєв тренує київське "Динамо" вже другий рік, але поставити колективну гру не вдається. Команда не може грати так, як хоче тренер. Відносно непогана фізична готовність нівелюється відсутністю ігрової думки.


Надії "Динамо"

1. Класова рівність

Немає очевидних компонентів, в яких би "Аякс" переважав "Динамо". У київському матчі  йшла рівна боротьба, а в перші хвилин 25 кияни встигали блокувати будь-які наміри суперника атакувати. Навіть у меншості динамівці знайшли протидію суперникові, встигаючи відповідати на його наступальні дії, нехай хаотичними, але небезпечними контратаками.

2. Флангова гра

Газзаєв, прийшовши в "Динамо", на краях зробив ставку на Олега Гусєва та Андрія Ярмоленка. Обидва потужно почали сезон 2009/10, але потім випали з гри. Тепер потроху знаходять себе — Ярмоленко завжди виконує великий обсяг роботи, має моменти і помалу починає помічати партнерів. Гусєв узагалі був одним із найкращих у першому поєдинку, успішно виходячи за межі відведеної йому позиції.

3. Атакувальний резерв

"Динамо" неодмінно треба забивати в Нідерландах. У Валерія Газзаєва достатній кадровий вибір нападаючих — Шевченко, Андре, Мілевський, Кравець, Зозуля. Форварди різнопланові, що розширює тактичні можливості в наступальних діях. Є ким замінити і дискваліфікованого Дениса Гармаша — той же Факундо Бертольо точно додасть командній грі інші відтінки.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" треба забивати в Амстердамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі