пʼятниця, 09 листопада 2007 17:11

"Динамо" та "Шахтар" покажуть виставу на болоті

11 листопада о 18.00 на київському стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського розпочнеться центральний матч осінньої частини чемпіонату України. Київське "Динамо" зіграє з донецьким "Шахтарем".

Поєдинок навряд чи стане виключною футбольною подією. Винні у цьому не лише обидві команди, які в останні два тижні показали всій Європі рівень досягнутого ними співвідношення футбольної ціни та футбольної якості. Практично вигнані з європейського футбольного свята під назвою Ліга чемпіонів, українські любителі футболу навряд чи будуть по гарячих слідах  спроможні сприйняти гру "Динамо"— "Шахтар" як футбольне свято. Про що думали організатори чемпіонату, "запхнувши" потенційно найцікавіший матч турніру в листопадове вікно між іграми єврокубків та матчами збірних? Чи варто у тисячний раз констатувати невиліковну недолугість наших футбольних організаторів?

Щодо власне футболу, то всі останні двобої між "Динамо" та "Шахтарем" відрізнялися хіба що винятковою нервовістю всіх його учасників: від гравців та тренерів до арбітрів та глядачів. При згадці про той чи інший матч наших "вічних" лідерів на думку чомусь спадають скандали навколо тих ігор, а не сама гра у вигляді швидких комбінацій та влучних ударів. Усе це було, ясна річ, але зовсім не у тій концентрації. Якою має бути концентрація видовищної гри, нам у останні два тижні наочно показали "Манчестер Юнайтед" та "Мілан".

Останні двобої між "Динамо" та "Шахтарем" відрізнялися хіба що винятковою нервовістю всіх його учасників

Головною інтригою поєдинку між чинним чемпіоном і нинішнім лідером чемпіонату є, на мою думку, те, яким ми побачимо "Динамо". Чи буде це колектив, який із останніх сил вичерпує крихти із запасів колишніх класу та майстерності, чи це буде команда, що почала відроджуватися? Гадаю, що більш реальним у неділю є перший варіант. Реальним із чисто біологічних міркувань. Насправді сильна команда із того, чим є нинішнє "Динамо", ні за три дні, ні за тиждень не народиться. Це процес тривалий, і важко сказати, чи його насправді розпочали.

Щодо атмосфери довкола гри, то палаючого вулкана на трибунах стадіону "Динамо" ми завтра, швидше за все, не побачимо. Організовані групи "фанатів" обох команд професійно виконають на секторах стадіону свій традиційний репертуар. А чи будуть на грі справжні любителі футболу, які вболівають серцем? Скільки їх взагалі і чи надовго їх вистачить? У стратегічному плані це для "Динамо", як на мене, важливіше, ніж підсумок гри проти "Шахтаря". Це важливо тому, що навіть у найкращому варіанті стадіон у Києві, у порівнянні з грандіозними футбольними аренами Мілана та Манчестера, у неділю матиме вигляд болота. І у прямому (погода) і у переносному значенні. Коли замість борсання у болоті, на яке схожа більшість матчів нашого футбольного календаря, ми побачимо справжній футбольний спектакль, у хорошому значенні цього слова?

Вірогідно, що у неділю "Динамо" і "Шахтар" покажуть нам виставу на болоті. Залишається сподіватися, що спектаклю буде більше, ніж болота.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" та "Шахтар" покажуть виставу на болоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі