четвер, 16 серпня 2007 18:09

"Динамо" перемогло, "Шахтар" програв

Минулої середи відбулися перші матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. У двох із них зіграли українські клуби.

Київське "Динамо" у столиці Боснії Сараєві протистояло місцевому однойменному клубові. Чемпіон України переміг 1:0 завдяки голу форварда Максима Шацьких на 13-й хвилині.

— У першому таймі матчу гості виглядали переконливіше, — вважає найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — Повівши в рахунку, команда Дем"яненка свідомо знизила темп. Боснійцям більше треба було атакувати, але вони сподівалися здебільшого на стандарти.

Як змінився хід зустрічі у другому таймі?

— Не думаю, що "Сараєво" додало. Швидше, динамівці підсіли фізично, команда ще вочевидь не вийшла на пік форми. Звідси й невимушені помилки. Але індивідуально кияни значно сильніші, тому мали шанси зміцнити перевагу.

Яким буде повторний поєдинок?

— Перемога в Сараєві мінімальна, тому зі складом у Києві не поекспериментуєш. Важливо забити першими, щоб не було нервів, як у нещодавньому матчі "Шахтар" — "Пюнік", коли гірники виграли в Єревані — 2:0, а в Донецьку відігрувалися. Видовищної гри від "Динамо" не чекатиму — команда гратиме на результат. Шанси на прохід динамівців до групового турніру Ліги чемпіонів оцінюю на 80%.

Донецький "Шахтар" у Австрії програв місцевому "Зальцбургу" — 0:1. Гірники пропустили гол на 10-й хвилині. Його забив нападаючий австрійців Александер Циклер із пенальті, коли захисник гостей Дмитро Чигринський зіграв рукою у своєму штрафному майданчику.


Рахунок по грі? — запитуємо колишнього тренера "Шахтаря" Віктора Прокопенка, 62 роки.

— Гол австрійці провели зі справедливого, але нелогічного пенальті — Чигринський зіграв рукою інстинктивно. У другому таймі "Шахтар" був ближчим до того, щоб як мінімум зрівняти рахунок, ніж господарі — його подвоїти. Австрійці перемогли, але я б не сказав, що їх наставник Джованні Трапаттоні переграв свого візаві Мірчу Луческу.

Чи має "Шахтар" резерви для посилення гри в повторному поєдинку?

— Головна проблема нинішнього "Шахтаря" — оборона. Її ключова фігура — Чигринський — у останніх матчах багато помиляється. Можливо, Луческу дасть шанс Єзерському або переведе у центр захисту Хюбшманна чи Левандовського. Атака гірників, надто флангова, в порядку, а загострити її може найдорожче придбання клубу Нері Кастільо.

Повторні поєдинки "Динамо" та "Шахтар" зіграють удома 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" перемогло, "Шахтар" програв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі