пʼятниця, 17 грудня 2010 02:30

"Динамо" не змогло обіграти "Шериф"

Київське "Динамо" провело заключний поєдинок 2010 року. Підопічні Олега Лужного минулої середи не змогли обіграти вдома молдовський "Шериф" у матчі шостого туру групового турніру Ліги Європи — 0:0. У іншому поєдинку групи нідерландський АЗ приймав білоруський БАТЕ і переміг — 3:0. Це дозволило "Динамо" вийти до 1/16 фіналу із першого місця у групі — 11 очок. БАТЕ відстав на один пункт і фінішував другим.

Два з половиною місяці з "Динамо" у ролі виконуючого обов'язки головноого тренера працював 42-річний Олег Лужний.

Що вдалося Лужному?

1. Налагодити мікроклімат

Попередній тренер Валерій Газзаєв мало спілкувався із футболістами — індивідуальні бесіди проводив тільки із трьома-чотирма гравцями. Команда не розуміла, чого хоче від них російський наставник. Це відбилося на результатах, а відповідно і на атмосфері всередині колективу. Лужному вдалося згуртувати гравців.

2. Покращити європейські результати

Після двох матчів у Лізі Європи, проведених під керівництвом Газзаєва, "Динамо" мало тільки одне очко. За часів Лужного кияни перемогли у трьох матчах поспіль — двічі АЗ та БАТЕ у Мінську. Нічийний домашній результат проти "Шерифа" теж не відповідає логіці гри — "динамівці" створили достатньо моментів для взяття воріт суперника, але не реалізували їх.

Що не вдалося Лужному?

1. Зберегти інтригу у боротьбі за перше місце у чемпіонаті України

Коли Лужний прийняв "Динамо", кияни відставали від "Шахтаря" на два очки. За два місяці його роботи — 12.

2. Перебудувати гру "Динамо"

Кардинальних тактичних новинок від Лужного порівняно із командою Газзаєва помітно не було. Прогрес був у характері, морально-вольових якостях. Іншу позицію Олег Романович знайшов Михалику. Перевів його із центру оборони в опорну зону, але на міцності захисту це не позначилося. "Шериф", скажімо, у Києві кілька разів міг відзначитися через помилки у центрі оборони та на правому фланзі, куди Лужний невиправдано по ходу матчу випустив Несмачного. Зате тренер дав більшу свободу дій Єрьоменку. Роман почав діяти ближче до карного майданчика суперника. Це дало йому змогу краще використати своє уміння віддати гостру останню передачу.

Націленішим на ворота став Мілевський — частіше, як і команда, почав бити по воротах із середньої та дальньої дистанцій.

Хто буде новим головним тренером "Динамо"?

Лужний не готував команду до сезону, а по його ходу важко щось змінити. З огляду на це, Олегу Романовичу можна було б дати шанс — уболівальники тільки раділи б. Але власник клубу Ігор Суркіс, найімовірніше, поверне до клубу Юрія Сьоміна. Про це свідчить запланований іспанський зимовий збір "Динамо" — саме до цієї країни Сьомін любить возити свої команди. Три тижні тому його звільнили з посади головного тренера московського "Локомотива".

 

 

Сьогодні пройде жеребкування

17 грудня відбудеться жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Воно розпочнеться о 13.00 за київським часом. Серед учасників — донецький "Шахтар".
Київське "Динамо" та харківський "Металіст" о 14.00 дізнаються опонентів у 1/16 фіналу Ліги Європи.
Пряму телетрансляцію жеребкування проведуть ТРК "Футбол" та "Спорт-1".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не змогло обіграти "Шериф"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі