середа, 28 листопада 2007 15:44

"Динамо" не вистачає майстерності

Автор: фото: REUTERS/Gleb Garanich
  Ісмаель Бангура  (№10) забиває м’яч у ворота ”Роми”
Ісмаель Бангура (№10) забиває м’яч у ворота ”Роми”

"Що ми можемо ще зробити, якщо в нас футболісти такого рівня? Вище голови не стрибнеш. Наші футболісти сьогодні не можуть бути вищими рівня чемпіонату України", — каже виконуючий обов"язки головного тренера київського "Динамо" Олег Лужний на прес-конференції після домашнього матчу Ліги чемпіонів проти італійської "Роми".

"Динамо" програло — 1:4. У першому таймі гості забили три м"ячі. Вони на рахунку захисника Пануччі, півзахисника Жюлі та форварда Вучинича. Після перерви нападаючий "Динамо" Бангура один м"яч відіграв. А потім Вучинич провів останній гол у зустрічі.

Олег Лужний пояснив тактичну розстановку динамівців у середині поля. Гусєв із Ротанем грали праворуч, Нінкович — ліворуч, Гіоане — опорний, Ринкон — під нападаючими.

— Центр поля "Динамо" був безпорадним, — каже "ГПУ" колишній гравець "Динамо" Анатолій Коньков, 58 років. — "Рома" часів нинішнього тренера Спалетті давно визначила свій стиль — швидка динамічна гра в середині, максимальне використання флангів. У римлян настільки потужний півзахист, що їхній тренер дозволяє собі обходитися одним форвардом, якого постійно постачають м"ячами. Не думаю, що динамівські тренери цього не знали. Просто рівень виконавської майстерності киян і мотивація деяких гравців недостатні для матчів такого рівня. А помилки в центрі оборони — наслідок того, що віце-чемпіон Італії перегравав нас у середині поля.

Запитую як змінилася гра "Динамо" після перерви.

Узимку Лужний може стати повноцінним тренером "Динамо"

— Ніяк. І "Манчестер" місяць тому, й "Рома" позавчора досягали потрібного результату ще в першому таймі. Після перерви гості просто підсвідомо зменшували динаміку своїх дій. Тому в декого могла бути ілюзія, що "Динамо" додає у другому таймі. Але зауважте: як тільки "Динамо" забивало, суперник одразу "втікав" на таку ж відстань у голах, — веде далі Коньков.

Він вважає, що в Олега Лужного узимку є шанси стати головним тренером команди.

— Це залежить від того, наскільки керованим буде колектив під його керівництвом. І від того чи знайде Лужний спільну мову з керівництвом клубу, — вважає експерт.

Останній матч групового турніру Ліги чемпіонів "Динамо" проведе 12 грудня. У Лісабоні чемпіон України гратиме з португальським "Спортінґом". Турнірного значення поєдинок не матиме для жодної з команд: "Спортінґ" продовжить боротьбу в Кубку УЄФА, а "Динамо" закінчить європейський сезон.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не вистачає майстерності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі