четвер, 15 квітня 2021 06:20

"Динамо" має кращі шанси на перемогу, ніж "Шахтар"

17 квітня, в суботу, відбудеться центральний матч чемпіонату України з футболу. "Шахтар" гратиме з "Динамо". За п'ять турів до закінчення змагань кияни випереджають суперника на сім очок.

— "Шахтар" переміг у двох останніх поєдинках, але кризу не подолав, — каже тренер Олег Федорчук, 60 років. — Один із двох виграних матчів — у "Маріуполя". І то без футболістів "основи" цього клубу. Фактично, вийшли дублери дублерів "Шахтаря".

Жуніор Мораес — провідний нападаючий донеччан забивав по два голи "Ворсклі" та "Маріуполю". Його форма — аргумент на користь "Шахтаря"?

— Навряд. Мораес має свої переваги — він гарно відчуває момент, правильно обирає позицію на полі. Але при цьому виконує малий обсяг роботи. Не треба забувати, що хоч його звати Жуніор (у перекладі з англійської — молодший. — ГПУ), але він точно не молодіє. "Динамо" знає його гру і мусить вжити заходів.

До складу "Шахтаря" повернувся Степаненко, й команда почала перемагати. Це допоможе проти "Динамо"?

— Степаненко лідер не тільки на полі, а й у роздягальні. Останнім часом таких було двоє — він і воротар П'ятов. Але зараз залишився сам Тарас. Навряд чи він у змозі самотужки витягнути команду.

"Шахтар" залишився без Тайсона, а "Динамо" втратило Сидорчука через перебір карток і може втратити через травму Забарного. Чиї втрати вагоміші?

— Однозначно — в киян. "Шахтарю" треба було позбутися Тайсона ще минулого літа, коли він починав "плакатися" про бажання залишити команду. Фактично, відтоді бразилець не грав на потрібному рівні. Зате зіпсував командну атмосферу. Сидорчук — велика втрата для "Динамо". Останнім часом він стабільний — і в клубі, й у збірній. Сергій дуже вмотивований футболіст. Захисник Ілля Забарний — не така критична втрата. Він нестабільний. Може провести гарну гру, а може провалитися. (В останньому матчі проти "Дніпра-1", в якому "Динамо" перемогло — 2:0, Забарному зламали ніс. Найпевніше, зіграє проти "Шахтаря" в захисній масці. — ГПУ).

Які шанси команд у цьому поєдинку?

— Віддам перевагу "Динамо" — 55 на 45 відсотків. Кияни діють варіативніше. "Гірники" загнали себе в кут. Їм потрібна лише перемога, тому вибір тактики залишається невеликий.

За поразки "Шахтар" утримається на другому місці?

— Так. Втратити Лігу чемпіонів для команди неприпустимо. Фактично, випадуть два сезони. Бонуси за участь в Лізі чемпіонів почасти вищі, ніж суми в контрактах футболістів. У "Шахтарі" це всі розуміють. Та й глибина складу значно більша, ніж у "Зорі".

2 голеві передачі віддав український футболіст Руслан Малиновський у недільному матчі чемпіонату Італії. "Аталанта", за яку виступає Малиновський, перемогла на виїзді "Фіорентину" — 3:2. У попередньому поєдинку наш півзахисник також двічі робив результативні паси.

Футбол. Чемпіонат України 2020/2021. Прем'єр-ліга. 22 тур

17 квітня, субота

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ

19:30. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". Прогноз погоди: +9°C

ТБ: "Футбол 1"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" має кращі шанси на перемогу, ніж "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі