середа, 17 жовтня 2007 14:25

Динамівці звикли спати

Київське "Динамо" програло два стартові матчі в Лізі чемпіонів. Як і французький "Ліон", німецькі "Штутґарт" та "Вердер", румунський "Стяуа", турецький "Бешикташ" та португальська "Бенфіка".

Кажуть, київська команда не демонструє жодної гри. Не погоджуся — ви бачили, скільки моментів було в матчі зі "Спортінґом"? Більш ніж достатньо, щоб виграти. Але з технікою у київських гравців проблеми — ні зупинити м"яч, ні віддати його партнерові. Тому моменти створюються не завдяки техніці, а через командну гру та самовідданість. Але я б не сказав, що техніки у динамівців узагалі немає — інакше їх би "виносили" в одні ворота суперники не тільки по Лізі чемпіонів, а й по чемпіонату України. Та чому свою техніку чемпіон України не може сповна демонструвати у важливих матчах? На мою думку, це пояснюється двома чинниками.

По-перше, гравці хвилюються, виходячи на поле проти команд із Західної Європи. Занадто ми перед нею упадаємо. Навіть у фіналі Кубка кубків-1986 іспанський "Атлетико" ганяв полем українців, серед яких було чимало виконавців світового рівня. Тоді "Динамо" перемогло 3:0, однак два м"ячі підопічні Лобановського провели наприкінці зустрічі. Ще більше динамівцям дісталося 1975-го, коли в півфіналі Кубка кубків їх "возив" нідерландський ПСВ.

Київ — зразок найгіршої уболівальницької підтримки

Хвилювання у наших гравців не мине, доки ми не вважатимемо себе кращими. Доки українець не отримуватиме зарплатню на рівні середньостатистичного німця, італійця чи норвежця. Можна купити багато легіонерів, однак реалії життя у країні невдовзі змусять їх бути подібними до українців.

По-друге, на гравців "Динамо" тиснуть трибуни. Київ — зразок найгіршої уболівальницької підтримки. Тут свого часу цькували Рудакова, Михайленка, Шацьких, а тепер узялися за Реброва. У нас не вболівають за команду, тільки щиро її ненавидять за програші. А де без підтримки уболівальників візьмуться переможні результати?

Як на мене, динамівці не звертають уваги ще на один фактор. Кожна гра у Лізі чемпіонів вимагає неймовірної концентрації нервів та уваги. Без повної зосередженості на рівних грати з найкращими клубами Європи неможливо. Ця повна зосередженість досягається тільки в певний час доби. У когось — під вечір, у когось зранку чи вдень. У "Динамо" на зборах відбій дають об одинадцятій вечора. Тому у гравців повної концентрації вночі бути не може. Матчі в Лізі чемпіонів закінчуються о дванадцятій ночі, а українці в цей час уже звикли відпочивати. Чи вивчають цю проблему в "Динамо"? Як на мене, ні — футболісти на полі пересуваються, немов сонні мухи.

Зараз ви читаєте новину «Динамівці звикли спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі