пʼятниця, 10 вересня 2010 06:46

Девич прекрасно попрацював у обох матчах

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Форвард збірної України Марко Девич (№22) — натуралізований серб. Українське громадянство він прийняв два роки тому
Форвард збірної України Марко Девич (№22) — натуралізований серб. Українське громадянство він прийняв два роки тому

Національна збірна з футболу провела два матчі під керівництвом нового головного тренера — Юрія Калитвинцева. У Польщі українці зіграли внічию з місцевою збірною (1:1), а потім перемогли Чилі (2:1).

Про ці поєдинки говоримо з колишнім нападаючим київського "Динамо" та збірної СРСР Валерієм Поркуяном, 65 років.

Результат польського матчу більш-менш задовільний. Претензії викликали якість гри українців. У чому головна проблема?

— Їх дві. Перша — недостатня фізична готовність футболістів. Можливо, це пов"язано з початком сезону. Інший варіант — недостатня робота в клубах щодо цього компоненту. Наслідок — футболісти збірної України дуже повільно рухаються і мають проблеми з переходом в атаку. Абсолютно не працює півзахист.

Відмінностей збірної Калитвинцева від команди Маркевича не помітив

А оборона?

— Зіграла погано. Але це якраз пов"язано з кволою роботою півзахисників. Середня лінія має допомагати захищатися, а вона абсолютно інертна. Тимощук очевидно не в формі — у нього завжди були проблеми із загострюванням атак, а зараз він пропускає суперників через опорну зону, не "вигризає" там м"ячі. Калитвинцев у Лодзі дав шанс Красноперову, але не можу твердити, що той його використав.

Що можете сказати про пару фовардів Шевченко–Девич?

— Чи не єдина світла пляма. Обидва постійно рухаються, шукають м"яч. Немає чіткого розподілу: один діє з глибини, один на вістрі. Це добре, тому що заплутує оборонців опонента. Девич узагалі прекрасно попрацював у обох матчах. Постійно шукав гостре продовження атаки через пас.

Чим матч проти чилійців відрізнявся від поєдинку з Польщею?

— Ми перемогли, — сміється. — А серйозно — були значно ефективнішими у зоні перед штрафним майданчиком суперника. Краще перехоплювали м"ячі. Додав Тимощук. Погано тільки, що продуманих комбінацій було обмаль. Більше ловили помилку суперника. Не схильний критикувати Алієва, до речі. По-перше, він забиває. По-друге, намагається зв"язати гру. Це рідко виходить, бо немає колективного маневру, а відповідно — рішень для продовження атаки. Про відмінності збірної Калитвинцева від команди Маркевича нічого не можу сказати — я їх просто не помітив.

Зараз ви читаєте новину «Девич прекрасно попрацював у обох матчах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі