неділя, 17 червня 2007 16:21

Дем"яненко оголосив демарш ПФЛ

Київське "Динамо" в матчі на Суперкубок України, який прийме Одеса 10 липня, зіграє резервним складом. Головний тренер столичної команди Анатолій Дем"яненко, 48 років, повідомив про це на п"ятничній прес-конференції.

Тренер відчував себе переможцем. Постійно усміхався й починав відповідати на запитання, навіть не дослухавши їх до кінця. Але розмову почав сам.

— Виставити резервний склад мене змусило рішення Професійної футбольної ліги, — каже він. — ПФЛ дискваліфікувала моїх гравців Юссуфа та Клебера за вчинки у виїзному матчі з "Шахтарем". Він відбувся 23 травня, а ПФЛ винесла вирок через три тижні. Вона зламала команді підготовку. Із "Шахтарем" на Суперкубок зіграють тільки 5 кандидатів на місце в складі молодіжної збірної.

Вердикт ПФЛ ще має затвердити федерація футболу.

— Навіть якщо воно буде скасоване, я свого рішення не зміню, — запевняє Дем"яненко.

Торішні невдачі в Лізі чемпіонів він пов"язує з проведенням Кубка світу.

— Ті, хто грав на Кубку світу, готувалися за однією програмою, інші — за іншою, — пояснює він. — Була велика кількість травмованих. Помилявся і я. Треба на цих помилках учитися. Торік ми не, — Дем"яненко затинається, перш ніж вимовити наступне слово, — форсували завчасно підготовку до сезону. Просто був дисбаланс.

Про ставлення щодо жорсткішого ліміт на легіонерів Дем"яненко каже невпевнено:

— Як українець вважаю це правильним. Хай молодь напружується. У "Динамо" і без легіонерів проблем не буде. Тільки щоб здорові були. Мілевському, до речі, вчора гіпс зняли.

"Динамо" шукає трьох футболістів.

— Захисника, півзахисника та форварда, — каже тренер. — Конкретні прізвища називати зарано.

Запитують, чи не зволікає "Динамо" з трансферами, щоб потім, узявши гравців у останній момент, пояснювати їх невдалу гру проблемами адаптації. Дем"яненко вперше виходить із себе.

— Ми ведемо селекційну роботу, — підвищує голос. — Узагалі, що вам потрібно? Ми цього сезону в Україні виграли все. У команди був дух. Я їм казав: поза полем ви можете не дружити, а на матчі горлянки одне за одного повинні перегризти.

Коментувати висловлювання наставника "Шахтаря" Мірчі Луческу щодо упередженого суддівства на користь "Динамо" його опонент не хоче.

— Це неетично. Бог йому суддя, — кілька разів повторює Дем"яненко.

26 червня "Динамо" виходить із відпустки. 28-го вирушає до Австрії на десятиденний збір.

— Там класні умови, — пояснює тренер. — Переспати можна будь-де, а в Австрії є умови для відновлення. Солеві ванни.

Сам наставник відпочивати не збирається.

— Відпочиватимемо в іншому місці, — каже. — Треба працювати.

Суркіс закрив "Динамо"

Керівництво київського "Динамо" вирішило реорганізуватися. Відтепер клуб не має статусу відкритого акціонерного товариства, він перетворився на товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). За прийняття такого рішення проголосували акціонери, яким належать 96,05% акцій "Динамо".
За офіційною інформацією, підставою для такого рішення стали складнощі з організацією зборів акціонерів. Більшість із них — футболісти та тренери — не можуть відволікатися на зібрання через щільний робочий графік.
— Форма власності, яку обрало "Динамо", — те ж саме закрите товариство акціонерного типу, — пояснює "ГПУ" юрист Олександр Снідевич, 32 роки. — Гадаю, навіть коли "Динамо" було відкритим акціонерним товариством, "лівий" акціонером клубу не став. Зараз — і поготів. Суркіс реформацією не убезпечив себе від зазіхань колишнього партнера по бізнесу Григоришина. Той при можливості знайде ходи, щоб прибрати "Динамо" до рук. А от у нових претендентів на "Динамо" шансів прибрати клуб до рук після цього немає.
81,1% акцій "Динамо" належать Ігореві Суркісу. Ще 10% контролює колишній мер Києва Валентин Згурський.

Зараз ви читаєте новину «Дем"яненко оголосив демарш ПФЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі