середа, 09 січня 2008 13:59

Дем"яненко очолив "Нефтчі"

Колишній наставник київського "Динамо" Анатолій Дем"яненко, 48 років, став головним тренером азербайджанського "Нефтчі". Він підписав контракт із бакинським клубом на три з половиною роки.

Останні три місяці з "Нефтчі" працював чеський тренер Властіміл Петржела. Він залишив клуб після конфлікту з керівництвом.

Нині у чемпіонаті Азербайджану зіграно перше коло — 13 матів. "Нефтчі" йде на третьому місці, відстаючи від лідера — бакинського "Олімпіка" — на шість очок.

— Рішення Дем"яненка очолити "Нефтчі" — це крок уперед у його тренерській кар"єрі, — каже "ГПУ" колишній тренер азербайджанського "Інтера" Анатолій Коньков, 58 років. — По-перше, тепер він може бути самостійним у своїх тренерських рішеннях. По-друге, пізнає інший бік футболу. Не треба ставитися зневажливо до азербайджанського футболу: за рівнем фінансування тамтешні провідні клуби на рівні українських вищолігових, якщо не брати до уваги "Шахтар" і "Динамо". З азербайджанськими футболістами Дем"яненку буде працювати легше, ніж із динамівськими бразильцями. Мовного бар"єру не існуватиме. Місцеві гравці — народ своєрідний, але не більше ніж всюди. Індивідуально сильні, але тактично з ними ще треба працювати. Із мінусів азербайджанського футболу відзначу його суддівство. Арбітри не завжди можуть встояти перед можливістю взяти хабара.

"Нефтчі" 1992-го виграв перший чемпіонат Азербайджану. Команда має чотири чемпіонські титули. Останній із них "Нефтчі" здобув 2005 року.

У чемпіонаті Азербайджану другий сезон працює ще один українець — колишній тренер "Олександрії" Роман Покора. Він очолює "Симург" із Закатали, який іде сьомим у чемпіонаті.

Зараз ви читаєте новину «Дем"яненко очолив "Нефтчі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі