четвер, 25 вересня 2008 17:19

Дем"яненка звинуватили в пияцтві

Колишнього головного тренера київського "Динамо" Анатолія Дем"яненка, 49 років, місяць тому звільнили з посади наставника азербайджанського "Нефтчі". Президент Професійної футбольної ліги Азербайджану Рамін Мусаєв, який допоміг тренеру працевлаштуватися, пояснив причини такого рішення:

— Думав, що він зможе вивести "Нефтчі" зі скрутного становища. Не побачив у тренерові жодних недоліків. Проте згодом почув, що він приохотився до спиртного. Напевно, він заспокоївся, підписавши контракт на три з половиною роки. Люди бачили тренера напідпитку, коли він керував автомобілем у Баку.

Нині Дем"яненко перебуває в Києві. Розглядає запрошення від одного з українських клубів. Звинувачення в пияцтві спростовує:

— Що ви говорите! Я взагалі не вживаю спиртних напоїв і не можу мати до них пристрасть. До того ж ніколи не керував авто в Баку: мав службову машину з водієм.

Тренер також пояснив причини звільнення з "Нефтчі".

— У команді були люди, далекі від футболу, — говорить Анатолій Дем"яненко. — Футбол справа тонка, і для його розвитку потрібно проводити правильну роботу. Усе починається з будівництва полів, створення дитячих футбольних шкіл. Мені було соромно через те, що "Нефтчі" не мав свого поля.

Згодом Мусаєв відхрестився від своїх слів. Заявив, що за нього все вигадали журналісти, а на дні народження дружини український тренер не пив навіть пива.

"ГПУ" вдалося підтвердити інформацію про непитущість Дем"яненка.

— Толік справді міг порушити режим, коли був футболістом, — розповідає нам на умовах анонімності один із тренерів. — Коли грав за ветеранів, також, траплялося, випивав. Проте це було так давно, що вже й не згадаю. Коли до "Динамо" прийшов Лобановський (кінець 1996 року. — "ГПУ"), Дем"яненко став максимально зібраним і нічого собі не дозволяв. Уже не кажу про той період, коли Толя був головним тренером "Динамо". Ніяких порушень за ним не помічав. Думаю, заява Мусаєва — нісенітниця.

Зараз ви читаєте новину «Дем"яненка звинуватили в пияцтві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі