четвер, 03 липня 2008 17:29

Демидюк переміг без надзусиль

Автор: фото: УНІАН
  Сергій Демидюк (праворуч) переміг на чемпіонаті України з часом 13,81 с. Упродовж липня атлет планує стартувати у Салоніках, Римі та Афінах
Сергій Демидюк (праворуч) переміг на чемпіонаті України з часом 13,81 с. Упродовж липня атлет планує стартувати у Салоніках, Римі та Афінах

На столичному Олімпійському стадіоні проходить чемпіонат України з легкої атлетики. У перші два дні змагань встановили два національні рекорди. Тетяна Ляхович метнула списа на 63 м 23 см, а Ірина Секачова — молот на 74 м 52 см.

17-річний Микита Нестеренко метнув диск на 62 м 75 см і переміг у своїй дисципліні. Він  виконав олімпійський норматив, але участь юного атлета в Олімпійських іграх залишається під питанням через вікове обмеження. Бронзова призерка чемпіонату світу 2007 року Ірина Ліщинська найшвидше пробігла 1500 м.

На чемпіонаті світу-2007 Сергій Демидюк, 26 років, став шостим на дистанції 110 м із бар"єрами. Тоді він показав результат 13, 22 с. Враховуючи виконаний норматив і відсутність конкуренції з боку інших вітчизняних атлетів, Сергій не напружувався на чемпіонаті України, показавши, 13,81 с.

— Головним завданням було перемогти, відпрацювати старт і кілька перших бар"єрів. Далі не було особливого сенсу швидко бігти, — розповідає Демидюк "ГПУ". — Якщо провести паралелі з минулим роком, тоді я біг гірше. Хоча 2008-го мав травму. Поки що все йде за планом, але не можу сказати, що повністю задоволений результатами. Планую стартувати весь липень. Найближчий старт має бути в Салоніках 9-го, потім — "Золота ліга" в Римі та  Гран-прі в Афінах.

Чех Петр Свобода пробіг нещодавно за 13,41 і встановив національний рекорд.

— Свобода додав і біжить стабільно. Але його результат мене не лякає, — запевнєє Сергій. — Я змагаюся і з американцями, які показують значно кращий час. А найкращий результат сезону в Європі у голландця Марселя ван дер Вестена — 13.35, що на одну соту секунди швидше, ніж у мене. Але це не означає, що всі так побіжать і на Олімпіаді. Ігри — особливі змагання, де буде кілька забігів. Ми тренуємося жорстко і будемо готові бігти багато разів.

Зараз ви читаєте новину «Демидюк переміг без надзусиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі