вівторок, 04 вересня 2007 13:39

Дель П"єро залишить слід на галереї чемпіонів

Автор: фото:REUTERS/Chris Helgren
  У складі збірної Італії Алессандро Дель П’єро виграв Кубок світу-2006. Він став п’ятим володарем призу ”Золота нога”
У складі збірної Італії Алессандро Дель П’єро виграв Кубок світу-2006. Він став п’ятим володарем призу ”Золота нога”

Форвард туринського "Ювентуса" та збірної Італії Алессандро Дель П"єро, 32 роки, став володарем призу "Золота нога". Переможця конкурсу, який чотири роки тому започаткував "Ворлд Чемпіонс клуб", традиційно оголосили в Монте-Карло.

Претенденти на "Золоту ногу" — футболісти від 28 років, які відзначаються за яскраві досягнення в кар"єрі. Голосувати за номінантів завдяки Інтернету може будь-хто.

Дель П"єро у боротьбі за приз переміг бразильця Роберто Карлоса та свого співвітчизника Паоло Мальдіні.

— І Карлос, і Мальдіні — захисники, — каже "ГПУ" колишній форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко, 37 років. — Дель П"єро — нападаючий, а до них симпатії уболівальника завжди сильніші. Хоча останнім часом Дель П"єро не демонструє видатної гри, ходить пішки полем. Однак техніка, досвід залишилася при ньому.

Дель П"єро виступає за "Ювентус" 14 років. Він виграв зі своїм клубом Лігу чемпіонів, суперкубок УЄФА та Міжконтинентальний кубок. У складі збірної Італії переміг на Кубку світу-2006 та завоював "срібло" на Євро-2000.

Володарі "Золотої ноги" отримують право залишити відбиток своєї ноги на галереї чемпіонів у Монако. Раніше це зробили італієць Роберто Баджо, Павел Недвед із Чехії, українець Андрій Шевченко та бразилець Рональдо.

Зараз ви читаєте новину «Дель П"єро залишить слід на галереї чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі