вівторок, 02 листопада 2010 07:00

Дель П'єро став найкращим бомбардиром "Ювентуса"

Автор: фото з сайта www.uk.wikipedia.org
  Алессандро Дель П’єро
Алессандро Дель П’єро

35-річний Алессандро Дель П'єро став найкращим бомбардиром в історії італійського "Ювентуса". Минулої суботи форвард забив 179-й гол за "Стару Синьйору" і на один м'яч обійшов Джамп'єро Боніперті. Влучний удар капітана приніс "Юве" виїзну перемогу над "Міланом" — 2:1.

Досягнення підкорилося Дель П'єро на 17-му році перебування в найтитулованішому італійському клубі. Футболіст прийшов до команди 1993-го і заграв настільки яскраво, що за півтора року Турин залишив Роберто Баджо, найкращий футболіст країни тих часів.

Дель П'єро не поступався Баджо ні в чому — мав високу техніку, умів обіграти опікуна один в один, віддати чудову передачу на партнера, а у виконанні штрафних йому взагалі не було рівних.

Уміння Алекса зіграти нестандартно найкраще проявилося у фіналі Ліги чемпіонів 1997 року. Тоді він отримав не дуже зручну передачу від Алена Бокшича з лівого флангу, але зорієнтувався миттєво — п'яткою переправив м'яч у сітку.

За клубну кар'єру йому в нападі довелося грати з Віаллі, Раванеллі, Бокшичем, Вієрі, Індзагі, Трезеґе, Ібрагімовичем. Він був залізно основним у Марчелло Ліппі, Карло Анчелотті, Дідьє Дешама та Чіро Феррари. Тільки Фабіо Капелло часто залишав форварда в запасі, роблячи ставку на дует Ібрагімович–Трезеґе, а Валерій Лобановський, ще наприкінці 1990-х говорив, що "Дель П'єро часто падає".

Усі ці розмови не завадили форварду потрапити до заявки збірної Італії на Кубок світу-2006. Він погодився на роль запасного, забив гол у півфіналі німцям і реалізував післяматчевий пенальті у вирішальному поєдинку з французами. "Золото" Мундіалю-2006 зняло з Дель П'єро тавро невдахи в "Скуадрі Адззуррі", яке навісили на нього після змарнованого стовідсоткового моменту у фіналі Євро-2000, що коштувало італійцям першого місця.

2006-го "Ювентус" опинився в першій лізі італійського футболу. Дель П'єро залишився у клубі, відхиливши кілька пропозицій з Англії.

Його теперішній контракт із клубом дійсний до 30 червня. Футболіст планує продовжити угоду, але чи піде на це керівництво "Ювентуса", яке будує новий проект?

З одного боку, титулований, досвідчений, відданий клубу гравець. З іншого, втрачена швидкість, нездоровий егоїзм на полі, небажання пресингувати суперника. Тепер Дель П'єро може похизуватися тільки майстерним виконанням штрафних та умінню опинитися в потрібній позиції, що і довів поєдинок із "Міланом". Завдяки цим якостям нападаючий розраховує забити 200 голів за "Ювентус".

Зараз ви читаєте новину «Дель П'єро став найкращим бомбардиром "Ювентуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі