четвер, 23 вересня 2010 06:00

Давайте забирати у лідерів по 10 очок

Поточна таблиця футбольного чемпіонату України має дещо умовний вигляд. Тому що одразу після того, як рішення контрольно-дисциплінарного комітету національної федерації про зняття 9 очок із "Карпат" і "Металіста" набуде чинності, турнірне розташування команд матиме зовсім інший вигляд. Але це лише на перший погляд.

Позаду третина турнірної дистанції. Її обидва покарані клуби проходять у високому темпі. І коли так піде далі, то зняття 9 очок із львівської та харківської команд практично не вплине на підсумковий результат чемпіонату.

Спробуйте помножити теперішню турнірну таблицю на три, а потім вилучити із отриманого прикарпатців та слобожан по 9 очок. Команди у такому випадку замість третього і п"ятого місця посядуть четверте та шосте відповідно. Тобто опиняться у "зоні Ліги Європи" — там, де перебувають тепер. Шансів піднятися вище і поборотися за "зону Ліги чемпіонів" у "Карпат" і "Металіста" цього сезону практично немає. Тож "покарання" за договірний матч позаминулого чемпіонату виглядає для них умовним і цілком прийнятним.

Шансів поборотися за "зону Ліги чемпіонів" у "Карпат" і "Металіста"  практично немає

Досвід "гри із гандикапом", якого наш футбол набуде цього сезону, може знадобитися у майбутньому. Чому б не починати змагання, нехай і не у вищому дивізіоні, надавши перевагу заздалегідь слабким колективам, які ані теоретично, ані практично не здатні змагатися із конкурентами через величезну різницю у фінансуванні? Давали би "бідним" командам на початку сезону по 10 чи 15 очок додатково або знімали ці очки із "багатих". Одразу виникла б турнірна інтрига.

Та й у прем"єр-лізі непогано було б забирати у "Шахтаря" та "Динамо" хоча б по 10 очок на старті. Бо до квітня–травня вони приблизно на стільки відриваються від інших команд. І так майже 10 років. Можливо, хоча б таким чином вдасться створити в нашому футболі справжню конкуренцію?

Зараз ви читаєте новину «Давайте забирати у лідерів по 10 очок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі