середа, 21 вересня 2011 04:15

Чому Україна провалила Євробаскет

У Литві закінчився чемпіонат Європи з баскетболу. Перше місце посіла Іспанія, яка у фіналі обіграла Францію — 98:85. Кількість учасників фінальної частини турніру розширили з 16 до 24. Завдяки цьому на Євробаскеті виступила збірна України, яку очолив американський тренер Майк Фрателло, 64 роки, відомий за роботою у клубі Національної баскетбольної асоціації "Атланта Хоукс".

Українці закінчили свої виступи після першого групового етапу. Команда Фрателло поступилася Росії (64:73), Словенії (64:68) і Грузії (53:60) і обіграла Болгарію (67:56) та Бельгію (74:61). Які причини незадовільного виступу нашої команди?

1. Проблема з третім форвардом
Артур Дроздов — основний кандидат на цю позицію — відмовився грати за національну команду. Тому до Литви Фрателло поїхав тільки з Максимом Пустозвоновим. У нього гра не пішла, і "легкого" форварда змушений був грати Олександр Кольченко, атакувальний захисник за основним амплуа.

2. Утома лідера
"Важкий" форвард Сергій Ліщук — ветеран збірної України, людина, яка тягнула команду на кількох турнірах. У Литві він видавався втомленим та спустошеним психологічно. Бажання боротися вистачало, бракувало нестандартних ходів. Зіграв не так яскраво, як від нього очікували.

3. Слабка фізична підготовка
Вирішальний матч за вихід до другого групового етапу — проти Грузії. У ньому суперник перебігав нашу команду, в заключній чверті підопічні Майка Фрателло зупинилися. Нічого дивного: підопічні цього фахівця завжди були погано підготовлені функціонально.

4. Натуралізація Стівена Буртта
Уродженець США отримав український паспорт і зіграв за нас на Євробаскеті. Хоча захисник "Дніпра" і став найкращим бомбардиром збірної, від нього вимагали іншого — розігрувати м'яча. Із цим завданням Буртт не впорався: фахівці так і не зрозуміли, чому Україна вирішила натуралізувати посереднього баскетболіста.

Зараз ви читаєте новину «Чому Україна провалила Євробаскет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі