Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2012 06:00

Чісора плюнув Кличку в обличчя

Автор: фото з сайта www.boxingscene.com
  Чемпіон світу у суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко (праворуч) завдає удару британському боксеру Дереку Чісорі. Бій тривав 12 раундів. Усі судді віддали перемогу Кличку-старшому
Чемпіон світу у суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко (праворуч) завдає удару британському боксеру Дереку Чісорі. Бій тривав 12 раундів. Усі судді віддали перемогу Кличку-старшому

У ніч проти неділі на мюнхенській арені "Олімпіаґаллє" Віталій Кличко, 40 років, (44 перемоги, 40 нокаутів, 2 поразки, 0 нічиїх) успішно захистив титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради — WBC у надважкій вазі. Українець за одноголосним рішенням суддів переміг британця 28-річного Дерека Чісору (15 перемог, 9 нокаутів, 3 поразки, 0 нічиїх). Судді віддали перемогу Віталієві з рахунком — 119:111 і 118:110 (двічі).

Пряма трансляція поєдинку між Віталієм Кличком і Дереком Чісорою зібрала рекордні показники телеперегляду боксерських поєдинків в Україні за останні дев'ять років.

Довкола цього бою через претендента було чимало скандалів. На офіційному зважуванні британець несподівано дав ляпаса українцеві. А перед боєм плюнув водою в обличчя молодшого брата — Володимира Кличка. За це Чісору оштрафували на $50 тис. Після поєдинку на прес-конференції він влаштував кількахвилинну бійку зі своїм співвітчизником, колишнім чемпіоном світу у двох вагових категоріях Девідом Хеєм. Найбільше постраждав менеджер і тренер Хея — Адам Бут, якому розбили обличчя. Після цього німецька поліція затримала Чісору для свідчень. Незабаром відпустили і він швидко залишив Німеччину. А от Хея поліція не розшукала. Припускають, він вилетів до Великої Британії першим літаком відразу після інциденту. Федерація професійного боксу Німеччини хоче назавжди позбавити Чісору і Хея права проводити поєдинки в їхній країні.

Тепер можна очікувати різні варіанти продовження кар'єри Чісори — від зустрічі з Девідом Хеєм до поєдинків із братами Кличками.

У четвертому раунді Кличко травмував ліве плече. Після того працював переважно правою рукою. Медичний огляд після бою показав, що чемпіон надірвав зв'язки лівого плеча. Імовірно, це стало головною причиною того, що українець не зміг нокаутувати британця.

Двобій між Віталієм Кличком і Дереком Чісорою коментує московський тренер з боксу Ігор Смольянов, 32 роки.

Як скандал під час зважування вплинув на бій?

— Навряд чи він міг якось вплинути на такого досвідченого і витриманого спортсмена, як Віталій. Максимум, що могло статися з Кличком, це ще більша мотивація на перемогу, адже всі знають, що з нервами у Віталія все гаразд.

Виграш за очками Віталія — це більше перемога Кличка чи успіх Чісори?

— Віталій в одні ворота переміг за очками в цьому бою, просто не вийшло виглядати так переконливо, як зазвичай. Таке буває в боксі.

Чому Віталієві не вдалося нокаутувати суперника? Яких помилок він припустився?

— Не було помилок — Кличко весь час рухався, зупиняв Чісору передньою рукою, закручував, збивав блок і грамотно в'язався на ближній дистанції. Дозував силу удару. Словом, робив усе, що потрібно, й показав багатющий арсенал технічних дій. Просто британець виявився надто вмотивований на перемогу і з дуже міцною головою. До всього іншого він не зупинився на ногах, як очікувалося в другій половині бою, а весь час продовжував досить швидко тиснути, що однозначно ускладнювало контратаки Кличка й виснажувало його. І Чісора єдиний, хто не виглядав блідо на тлі Віталія після бою з Ленноксом Льюїсом. Тільки це могло збентежити недосвідченого глядача. І, звичайно, Дерек проявив більше активності в чемпіонських раундах, чим однозначно зіпсував настрій як братам, так і їхнім фанатам.

Чи варто Віталієві продовжувати кар'єру?

— А що, власне кажучи, сталося? Нарешті відбувся дуже цікавий і напружений бій, давно такого не було у надважкій вазі. Особисто я за реванш.

Зараз ви читаєте новину «Чісора плюнув Кличку в обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути