середа, 19 вересня 2007 14:46

Червоненко станцював "сім-сорок"

На вихідних у Ялті відбувся етап Кубка Європи з авторалі. До Криму з"їхалися найкращі учасники з України та численні гості з Європи. Уперше за всю історію міжнародних змагань стартувало понад 80 екіпажів.

Траса була складна — багато крутих віражів та поворотів. Проте гонщики зуміли розганяти свої авто до 175 км/год на швидкісних відрізках. Середня швидкість екіпажів становила  100–110 км. Перемогли наші співвітчизники — Олександр Салюк-молодший та Адріан Афтаназів.

— Ідеологія нинішнього ралі — "Привезти Європу в Україну", — каже голова організаційного комітету Євген Червоненко, 48 років. — Турнір закликаний підвищити європейський статус України, залучити до нашої держави нові інвестиції, позитивно вплинути на рейтинг України як туристичного регіону. Ми йдемо шляхом Монте-Карло. За два роки плануємо провести у Ялті етап чемпіонату світу.

Окрім самих гонок, на глядачів чекала розважальна програма. За три дні на спеціально змонтовану сцену в центрі Ялти виходили відомі естрадні виконавці — дует "неАнгели", Тіна Кароль, Наталя Могилевська, "Ляпис Трубецкой" та Борис Моїсєєв. Останнього ведучий вечірок Олексій Мочанов назвав "вихлопною трубою Росії". Моїсєєв у відповідь охарактеризував ялтинське ралі як найкраще в світі.

З віп-трибун за подіями стежив актор Олександр Домогаров. Кубки переможцям вручала Катерина Ющенко. Бюджет змагань, за неофіційною інформацією, склав 1,5 млн грн.

На вечірці до закриття турніру Червоненко отримав від президента федерації автоспорту Ташкента халат і тюбетейку. У них губернатор Запоріжжя станцював національний єврейський танок "сім-сорок".

Зараз ви читаєте новину «Червоненко станцював "сім-сорок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі