четвер, 09 вересня 2021 05:50

Чергова недоречність Шевченка

Виступ колишнього тренера національної футбольної команди України був дещо дивний. Зазвичай оголошення про таку подію розсилають заздалегідь. Може, я щось недогледів, але жодних повідомлень, що ­Андрій Шевченко хоче зробити публічну заяву, не було. Які там заяви, коли збірна грала в Казахстані?

Очевидно, що все це робилося поспіхом і саме у формі короткого брифінгу без зайвих запитань. Тому що лише одне запитання про те, чому Шевченко мовчав понад місяць і лише тепер вирішив розповісти щось незрозуміле про власні наміри, одразу розбивало весь задум.

Справді — український футболіст кілька тижнів перебував у Києві. Ходив на футбол, хокей, був на параді. Жодного слова про роботу зі збірною за цей час він не сказав.

Як на мене — жодних загадок тут немає. Ми всі знаємо Андрія як великого футболіста, який приніс славу і собі, і країні. Але зробив він це на футбольному полі як гравець. А про те, що він встиг наговорити за роки кар'єри поза футбольним полем, краще не згадувати. Шевченко й сам не пригадає, коли і за кого агітував, коли і до чого закликав. Очевидно, що він зовсім не блискучий оратор, і далеко не найвидатніший мислитель. Не за це його шанує весь світ.

Ось і цього разу хтось розумний порадив Андрієві Шевченку повідомити народові про бажання ще попрацювати зі збірною і відмову керівника українського футболу Андрія Павелка зробити це саме перед матчем України проти Франції. От він і повідомив. І не його вина в тому, що мудрі радники не пояснили, що так справи не робляться.

Що вийшло в підсумку? Репутації Павелка заява колишнього тренера не зашкодила. Тому що репутація в того така, що їй вже ніщо не зашкодить. Те ж саме і з репутацією Андрія Шевченка. Він і надалі залишатиметься улюбленцем мільйонів футбольних уболівальників. А чергову недоречність, яку він утнув з тим брифінгом, усі швидко забудуть. Це сталося з Шевченком не вперше й, боюся, далеко не востаннє.

Зараз ви читаєте новину «Чергова недоречність Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі