середа, 05 вересня 2007 16:34

Cергій Бубка залишився без королеви

Видатного спортсмена двадцятого століття Сергія Бубку нещодавно обрали першим віце-президентом Міжнародної федерації легкої атлетики. Зробили це цілком логічно — неперевершений стрибун із жердиною дуже грамотно побудував свою кар"єру, конвертувавши спортивні успіхи у високі посади. Бубка очолює Національний олімпійський комітет України. Не виключено, що згодом ми побачимо його серед перших керівників світового спорту.

І все було б добре, і ми могли б заслужено пишатися нашим чемпіоном, який прославляє Україну в найвищих коридорах світової спортивної влади. Якби не згадка про власне спорт. Адже престиж і слава в ньому приходять не в кабінетах та ложах почесних гостей, а на змагальних майданчиках.

Чемпіонат світу з легкої атлетики, під час якого Сергія Бубку обрали віце-керівником "королеви спорту", приніс Україні рекордно невдалі результати. Про чемпіонські титули цього разу не йшлося. За щастя були виходи наших до фіналів. Ніщо не нагадувало про часи, коли українці, зокрема Сергій Бубка, встановлювали світові рекорди та здобували золоті медалі. І це не було прикрою невдачею чи несприятливим збігом обставин.

Чемпіонат світу показав справжній рівень нашої легкої атлетики. Незважаючи на купу медалей різних універсіад, стала очевидною повна неконкурентоспроможність колись провідних у світі українських шкіл спринту, стрибків, метань... Трохи протримавшись на досягненнях спортсменів-самородків, наша легка атлетика опинилася поза провідною світовою "десяткою" і навіть "двадцяткою".

Коли Бубка замінив Януковича, були сподівання на позитивні зрушення

Аби переконатися, що це не випадковість, а закономірність, досить подивитися на стан дитячих спортивних шкіл і стадіонів у більшості регіонів. Навіть всесвітньовідома посмішка "короля" легкої атлетики Сергія Бубки не здатна зробити цю руїну привабливою. І якщо кілька років тому, коли Бубка замінив Віктора Януковича на посаді голови НОК України, були сподівання на позитивні зрушення, то нині сподіватися немає на що. Занадто далеко злетів наш великий рекордсмен, аби реально щось зробити для вітчизняної легкої атлетики, яка свого часу дала йому шанс на блискучу кар"єру.

Зараз ви читаєте новину «Cергій Бубка залишився без королеви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі