четвер, 25 листопада 2010 05:00

Чехи не мали одного гравця основи

Автор: фото з сайта www.shakhtar.com
  Сергій Кривцов регулярно грає за молодіжну збірну України,
Сергій Кривцов регулярно грає за молодіжну збірну України,

17 листопада молодіжна збірна України з футболу програла чеським одноліткам у товариському матчі — 1:2. У першому таймі двічі відзначилися господарі — по м'ячу забили Ян Вошаглік і Вацлав Кадлец. Наприкінці зустрічі гол престижу провів Кирило Петров.

Поєдинок відбувся в рамках підготовки до фінальної частини молодіжного чемпіонату Європи. Першим суперником українців у Данії буде чеська команда. Турнір пройде 11–25 червня.

У відбірному раунді підопічні Якуба Доваліла не програли жодного матчу й лише з німцями, теперішніми чемпіонами Європи, зіграли внічию. У стикових поєдинках перемогли Грецію, забивши супернику п'ять м'ячів.

2002 року Чехія виграла молодіжний чемпіонат Європи. Тоді за команду виступав теперішній голкіпер лондонського "Челсі" Петр Чех.

— Чехи нічим не здивували. Просто ми вперше грали таким складом (наставник українців Павло Яковенко викликав на матч футболістів 1990-го та 1991 року народження. — "Країна"). Нам не вистачало взаєморозуміння, — каже 19-річний Сергій Кривцов, центральний захисник молодіжної збірної України та донецького "Шахтаря". — Чехія — звичайна добротна команда. Погана не вийшла би в Європу. Нам під силу з ними боротися.

Яковенко ще перед грою говорив, що її результат не має значення. Головне — подивитися, хто в якому стані та як виглядатимемо поряд із такою командою, як Чехія. Зіграли два різні тайми. Перший — невдало, пропустили два м'ячі. Після перерви діяли значно краще.

Кого можете виділити в складі збірної Чехії?

— Особливо ніхто не запам'ятався. Впало у вічі, що всі гравці високорослі. Роблять акцент на атлетичний  футбол. Використовують різні тактичні схеми. Знали, яким складом приїдемо, тому в першому таймі більше контролювали м'яч, у другому — розраховували на довгі передачі на нападаючих.

Що цей матч дав збірній України?

— Ми познайомилися з основним складом суперника по Євро-2011. Здається, тільки один гравець основи не зіграв проти нас. Коли зберемося оптимальним складом, то переглянемо відео цього матчу. Думаю, про спаринг домовилися, коли ще не знали, що Україна й Чехія потрапили до однієї групи. Вважаю це плюсом для нас і для них.

Зараз ви читаєте новину «Чехи не мали одного гравця основи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі