Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 02:00

"Будівельник" зіграє у чвертьфіналі єврокубка

Автор: фото з сайта www.bcbudivelnik.com
  Хосе Беррокаль до ”Будівельника” працював асистентом головного тренера іспанської ”Барселони”
Хосе Беррокаль до ”Будівельника” працював асистентом головного тренера іспанської ”Барселони”

1 березня баскетбольний клуб  "Будівельник" із Києва на виїзді обіграв німецький "Ґеттінґен" — 63:61. Перемога дозволила українцям уперше дістатися чвертьфіналу другого за престижністю турніру континенту — Єврокубка УЛЕБ.

В 1/4 фіналу кияни зустрінуться з іспанським "Кахасолем". Перший поєдинок відбудеться 23 березня в Севільї, повторний — 30 березня прийме Дніпропетровськ.

Які причини успіху "Будівельника"? Перша — новий тренер. Із цього сезону у клубі працює іспанець 40-річний Хосе Беррокаль, який має досвід роботи в "Барселоні". Щоправда, асистентом головного.

Іспанець поставив "Будівельнику" гру в захисті. У команді почали захищатися всі: й трударі-українці, і зірки-легіонери. Як результат в єврокубку кияни пропустили лише 413 очок. Це кращий показник турніру. Варто відзначити роль українських "збірників" Дмитра Забірченка і Дениса Лукашова, що разом "в'язали" найшвидших гравців суперників.

"Кахасоль" — суперник надскладний. Це не просто середняк найсильнішої ліги Європи із зірковим Луїсом Баллоком, колишнім гравцем мадридського "Реалу". На боці "Будівельника" — іспанський досвід Беррокаля. Він чудово знає сильні та слабкі сторони суперника.

"Будівельник" має дві серйозні проблеми. Перша — невміння провести на одному рівні весь матч. Друга — тренер не вміє побачити момент, коли потрібно взяти тайм-аут. Через це були провалені матчі проти "Арісу" — у повторні грі кияни взагалі примудрилися розтринькати перевагу в 15 очок. "Кахасоль" цього також не подарує.

Фахівець із НБА очолив збірну України

Новим головним тренером баскетбольної збірної України став американець 64-річний Майк Фрателло. Фахівець, який має досвід роботи в північноамериканській національній баскетбольній асоціації з "Атлантою", "Мемфісом" і "Клівлендом", повезе українську збірну на фінальну частину Євро-2011. Вона відбудеться у вересні в Литві. Контракт із тренером підписаний на півроку.

Зараз ви читаєте новину «"Будівельник" зіграє у чвертьфіналі єврокубка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути