пʼятниця, 08 січня 2016 06:55

Бойко гратиме за "Севілью"

Автор: ФОТО З САЙТА www.fastpic.ru
  Денисом Бойком цікавився турецький ”Бешикташ”
Денисом Бойком цікавився турецький ”Бешикташ”

Воротар дніпропетровського "Дніп­ра" Денис Бойко, якому за три тижні виповнюється 28 років, переходить до іспанської "Севільї". Про це сказав Рамон Мончі — спортивний директор іспанського клубу. Його вважають одним із найкращих у своїй професії.

Бойко — резервний воротар збірної України. Минулого сезону його успішна гра — особливо в півфінальних зустрічах з італійським "Наполі" — допомогла "Дніпру" дійти до фінального матчу Ліги Європи. Там українці поступилися саме "Севільї" — 2:3.

З осені Денис грає не так вдало. Не приховує бажання залишити клуб. Ним цікавився турецький "Бешикташ". Також Бойко міг знову опинитися в київському "Динамо" — голкіпера виховав чемпіон ­України.

Але Денис обрав клуб, у якому грають два українці. Євген Коноплянка виступає за основну ­команду. Мар'ян Швед — за молодіжну.

— Бойка беруть, щоб створив конкуренцію основному воротареві "Севільї" Серхіо Ріко, — вважає 28-річний Ігор Яслик, оглядач чемпіонату Іспанії у тижневику "Футбол". — Ріко — молодий, надзвичайно талановитий голкіпер. Йому 22 роки. Чудово відіграв цього сезону проти "Реала" й "Барселони". Команда перемагала, воротар показав надзвичайний клас. Але нестабільний. Йому треба конкуренція. Немає її — розслабляється. Нинішній другий голкіпер "Севільї" Саррія — слабкий. Ріко знає, що гратиме завжди. А з приходом Бойка нинішній перший номер мобілізується.

Чи є в Дениса шанси стати основним? Перевага — в Ріко. Він знає мову. Це важливо, коли керуєш обороною. В іспанця краще поставлена гра ногами. Їх цього вчать, наших — ні. Реакція чудова в обох, але все-таки Ріко дещо сильніший. А на виході й Денис, й іспанець грають посередньо.

У останньому матчі чемпіонату Іспанії "Севілья" поступилася в Гранаді — 1:2. Коноплянка вийшов на заміну на 74-й хвилині. Його команда зараз на дев'ятому місці.

Зараз ви читаєте новину «Бойко гратиме за "Севілью"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі