четвер, 09 жовтня 2008 16:08

Богуш вийде у стартовому складі на матч проти Хорватії

Автор: фото: www.ffu.org.ua
  Юрій Калитвинцев 11 червня 1995-го  забив єдиний і переможний м’яч у ворота Хорватії під час київського матчу в рамках відбору на Євро-1996
Юрій Калитвинцев 11 червня 1995-го забив єдиний і переможний м’яч у ворота Хорватії під час київського матчу в рамках відбору на Євро-1996

11 жовтня національна команда України проведе третій матч у відбірному турнірі Кубка світу-2010. Підопічні Олексія Михайличенка зіграють зі збірною Хорватії. Головний тренер українців викликав на поєдинок 22 футболістів і заявив, що кожен із них може зіграти у стартовому складі. "ГПУ" запитала колишнього капітана збірної України Юрія Калитвинцева, 40 років, який нині очолює молодіжну команду київського "Динамо".

Воротарі — Станіслав Богуш, Олександр Шовковський (обидва — "Динамо"), Андрій П"ятов ("Шахтар")

— Думаю, на ворота треба ставити Богуша. Він має прекрасну практику за останній час і серйозно не помиляється. Так, за збірну ще не грав, але Станіславу повинен допомогти досвід матчів у Лізі чемпіонів.

Захисники — В"ячеслав Шевчук, Дмитро Чигринський, Олександр Кучер (усі — "Шахтар"), Тарас Михалик ("Динамо"), Григорій Ярмаш ("Ворскла"), Віталій Мандзюк ("Арсенал"), Андрій Русол ("Дніпро")

— Справа зіграє Ярмаш. Він непогано вписався у склад команди. Діє просто та надійно. У центрі поставив би Чигринського та Михалика. Індивідуально вони нині сильніші за конкурентів. Кучер не грав останні матчі через травму, а рівень гри Русола останнім часом погіршився.

Зліва — Шевчук. В"ячеслав має певні прогалини в тактичній підготовці, проте здатний більш-менш закрити фланг. Та й вибору на цю позицію Михайличенко не має.

Півзахисники — Максим Калиниченко, Сергій Назаренко (обидва — "Дніпро"), Валентин Слюсар ("Металіст"), Денис Голайдо ("Таврія"), Сергій Кравченко ("Ворскла"), Олександр Алієв ("Динамо"), Анатолій Тимощук ("Зеніт", Росія), Євген Левченко ("Ґронінґен", Нідерланди)

— Вибір напівоборонців напряму залежить від тактики Михайличенка. Не сумніваюся, що хорвати зіграють першим номером. По-перше, вони по-іншому діяти не вміють, по-друге, балканців до цього змушує турнірна ситуація. Хорвати уже програли Англії і в обороні не сидітимуть. Думаю, наша команда віддасть супернику ініціативу. Суто територіально, бо поборотися за оперативний простір для організації контратак Україна зобов"язана. Причому системних, а не поодиноких. Імовірно, півзахисників буде чотири. Позиції Тимощука в стартовому складі беззаперечні. З іншими важче. Назаренко володіє пасом, але не здатний як слід відпрацювати в обороні. Калиниченко не грав за "Дніпро" в останньому поєдинку. Можливо, слід випустити Алієва, який непогано конструює і якого вчать у "Динамо" працювати у відборі. Поява Слюсаря малоймовірна: кваліфікований гравець, але без досвіду. Не є винятком, що гратиме Левченко з Тимощуком, а Алієв з Назаренком організовуватимуть атаки. Кравченко та Голайдо, думаю, залишаться на лаві запасних.

Нападаючі — Андрій Шевченко ("Мілан", Італія), Андрій Воронін ("Герта", Німеччина), Володимир Гоменюк ("Таврія"), Євген Селезньов ("Шахтар")

— Шевченко та Воронін. Обидва Андрії порівняно нещодавно відзначилися голами у матчах за свої клуби, мають кращу, ніж торік, практику. Урешті-решт, достатньо швидкісні, що нам необхідно у грі на контратаках. Женя Селезньов залишиться у резерві й потенційно може стати нашим основним козирем, якщо доведеться коригувати тактику. Гірник здатний зіграти "стовпа", із ним можна обігратися.

Імовірний склад України у матчі проти Хорватії за версією Калитвинцева

(1-4-4-2):

Богуш — Ярмаш, Чигринський, Михалик, Шевчук — Тимощук, Левченко, Назаренко, Алієв — Воронін, Шевченко.



Футбол. Кубок світу-2010. Відбірний турнір.

Група "6"

11 жовтня (субота)

Україна — Хорватія

20.00 Харків. Стадіон "Металіст" (розрахований на 43 тисячі глядачів)

Суддя: Е. Браамхар (Нідерланди)

ТБ: ТРК "Україна"

Англія — Казахстан

19.15 Лондон. Стадіон "Уемблі" (розрахований на 90 тисяч глядачів)

Суддя: П. Аллертс (Бельгія)

Зараз ви читаєте новину «Богуш вийде у стартовому складі на матч проти Хорватії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі