четвер, 27 вересня 2007 18:30

Блохіна може замінити Протасов

До закінчення відбірного турніру Євро-2008 із футболу залишається чотири тури. У збірної України є шанси пробитися до фінальної частини. Але вони суто теоретичні.

Нам треба виграти всі чотири заключні матчі — проти Шотландії та Литви на виїзді, проти Фарер та Франції вдома. Тоді підопічні Олега Блохіна наберуть 25 очок. Шотландці, якщо переможуть на виїзді Грузію та зіграють удома внічию з Італією, також наберуть 25 пунктів. Французи, програвши нам та обігравши Фарери й Литву, матимуть стільки ж. Якщо усі ці умови спрацюють, рахуватимуться очні зустрічі України, Шотландії та Франції. В України буде чотири перемоги, у Шотландії — дві, у Франції — одна. І Україна — у фінальній частині. Італійцям, щоб стати першими у групі за наведеного розкладу, достатньо вдома обіграти Грузію та Фарери.

— Нічого у відбірному циклі нам не світить, — переконаний колишній форвард збірної України Віктор Леоненко, 37 років. — У жодні теоретичні розклади я не вірю.

Чому Україна програла відбір на Євро?

— Грати з грандами ми не вміємо. Це показав Кубок світу-2006. У групі з Італією та Францією ми були приречені. Ресурс Блохіна-психолога, та ще й в умовах кадрового дефіциту, вичерпався.

У матчах, що залишилися, слід награвати молодь?

— Молодь нехай награє Михайличенко (головний тренер молодіжної збірної України. — "ГПУ"). У нього немає футболістів, здатних грати на рівні національної збірної. Самовіддача буде, але цього замало — потрібна ще й майстерність. Ветеранів Блохін потроху позбавляється — Ващука, Реброва. Але, наприклад, той же Шевченко піде з команди, лише коли сам захоче. Гравців із таким іменем ніхто не вижене.

Чемпіони світу італійці натуралізували аргентинця Каморанезі. Іспанці задіяли уродженця Бразилії  Сенну, німці — ганця Джеральда Асамоа. Чи варто нам піти цим шляхом?

— Україна — не Італія чи Іспанія. Бажаючих грати за неї не знайдеш. А Рінкон, Юссуф чи Брандау не допоможуть.

Блохін сягнув своєї планки на Кубку світу. Йому варто продовжити роботу з командою?

— Однозначної альтернативи Блохіну немає. Хіба що Протасов. Іноземець? Так його ж ще не було ні у "Динамо", ні у збірній. І невідомо,  чи буде.

Після конфлікту з Вороніним авторитет Блохіна впав?

— Конфлікти у колективі — річ звична. Але вони не мають виноситися на публіку, тут Блохін прорахувався. Сьогодні вболівальник ставиться до Блохіна стримано. Але той має залізні аргументи. Коли критикували Блохіна-гравця, він згадував "Золотий м"яч-1975". Коли критикують Блохіна-тренера, він може прикритися чвертьфіналом Кубка світу.





Чемпіонат Європи-2008. Відбірний турнір


Група 2.  Турнірна таблиця

   І В  Н  П  М  О 
 1.Шотландія  9  7  0  2      17–7  21
 2. Італія  9  6  2  1      15–7  20
 3. Франція  9  6  1  2      15–3  19
 4. Україна  8  4  1  3      10–9  13
 5. Литва  9  3  3  5      7–11  10
 6. Грузія  9  2  1  6      14–15  7
 7. Фарери
 9  0  0  9      3–29  0



Календар заключних матчів

13 жовтня (субота)

Італія — Грузія

Шотландія — Україна

Фарери — Франція


17 жовтня (середа)

Франція — Литва

Грузія — Шотландія

Україна — Фарери

17 листопада

(субота)

Шотландія — Італія

Литва — Україна


21 листопада

(середа)

Україна — Франція

Грузія — Литва

Зараз ви читаєте новину «Блохіна може замінити Протасов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі