четвер, 31 травня 2007 18:28

Блохін звинуватив гравців у непрофесіоналізмі

 

Головний тренер збірної України Олег Блохін, 54 роки, не вважає поєдинок Франція — Україна вирішальним у боротьбі за путівку до фінальної частини.

— Усе з"ясується після двох спарених матчів проти Грузії та Італії, — переконаний тренер. — А то вже народ так налаштований: програємо в Парижі — значить, нікуди не потрапляємо.

Спілкуватися з журналістами минулої середи Блохін прийшов у жовтій футболці та синіх шортах. Попросив охоронців зачинити двері прес-залу на заміській базі в Кончі-Заспі.

— Хто запізнився, той запізнився, — каже керманич збірної. Потім починає розповідати, що його турбує:

— Півскладу українських футболістів із "Динамо" та "Шахтаря" не грають — тільки протирають штани на лаві запасних. Крім того, хтось обов"язково програє. Я сказав підопічним — якщо ми тиждень чи два переживатимемо поразки, то нікуди не вийдемо.

Капітан збірної Андрій Шевченко травмований. Блохін не знає, чи підтримуватиме він команду в Парижі:

— Про це журналісти дізнаються швидше, ніж я. (Шевченко полетить до Франції. — "ГПУ".)

Основний голкіпер Олександр Шовковський травмувався під час фінального матчу Кубка України.

— Він не тренувався вчора, не працюватиме й сьогодні. Узагалі фінал Кубка України був дивний якийсь, незрозумілий. Переживав, щоб ніхто не зазнав травми. У матчі чемпіонату багато помилялися й динамівці, й гірники. Але футболу без помилок не буває, — зазначає Блохін.

Доменек має два з половиною склади

Інформацію про те, що одесит Андрій Воронін тренується в "Чорноморці" під керівництвом Семена Альтмана, керівник збірної спростував:

— Він вирішував питання переїзду до Ліверпуля. Я оголосив 28 травня вихідним для тих, хто грав напередодні. Однак деякі футболісти, які закінчили сезон раніше, вирішили й собі взяти вихідний 28-го. Це непрофесіоналізм. Мабуть, не те в них ставлення до справи. У легкій формі я висловив їм свої претензії.

Тренер збірної Франції Раймон Доменек звинуватив Блохіна в тому, що він підлаштував календар так, аби грати в незручний для "галльських півнів" термін.

— Нехай говорить, що хоче, — парирує тренер збірної. — У мене з Доменеком свої стосунки. Данці теж розказували, що ми граємо в антифутбол. Ми вистояли на Кубку світу, збірна Данії — ні. Виграє Доменек — підійду привітаю. А розказувати до матчу можна все, що завгодно.

Про майбутнього суперника Блохін каже так:

— У них "вилетіли" Вієйра, Анрі, Саньйоль, Вільтор. Однак Доменек прибіднюється, він має два з половиною основних склади. Думаю, французи нас побоюються.

6 червня збірна України планувала зіграти товариський матч проти Нової Зеландії.

— Його не буде, новозеландці не назбирали склад, — зазначає тренер. — Одразу після матчу в Парижі відпущу хлопців додому.

Зараз ви читаєте новину «Блохін звинуватив гравців у непрофесіоналізмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі