четвер, 15 березня 2007 19:24

Блохін не взяв Мілевського

Головний тренер збірної України Олег Блохін, 54 роки, оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до найближчих матчів відбірного турніру чемпіонату Європи проти Фарерів (24 березня, Тофтір) та Литви (28 березня, Одеса).

Воротарі: Олександр Шовковський ("Динамо"), Богдан Шуст ("Шахтар"), Андрій Пятов ("Ворскла"); захисники: Андрій Несмачний ("Динамо"), Дмитро Чигринський, Олександр Кучер (обидва — "Шахтар"), Андрій Русол, Володимир Єзерський, Олександр Романчук ("Дніпро"), В"ячеслав Свідерський ("Чорноморець"); півзахисники: Олег Гусєв, Руслан Ротань, Тарас Михалик, Сергій Ребров (усі — "Динамо"), Максим Калініченко ("Спартак" М, Росія), Сергій Назаренко, Олег Шелаєв (обидва — "Дніпро"), Євген Левченко ("Гронінген", Нідерланди), Анатолій Тимощук ("Зеніт", Росія); нападаючі: Андрій Шевченко ("Челсі", Англія), Андрій Воронін ("Баєр", Німеччина), Олексій Бєлік, Андрій Воробей (обидва — "Шахтар").

У цьому списку немає учасників Кубка світу київських динамівців Владислава Ващука та Артема Мілевського. Колишній тренер "Шахтаря" Віктор Прокопенко, 62 роки, вибір Блохіна коментує так:

— Оборона, очолювана Ващуком в останніх матчах чемпіонату України, часто помиляється. Пара донецьких захисників Чигринський — Кучер виглядає переконливіше. Я не здивуюся, якщо Блохін випустить їх в обох матчах. А Мілевський зараз не у тій кондиції, щоб реально витіснити когось із квартету форвардів. Узагалі в цій ланці немає жодної альтернативи Шевченкові та Вороніну, які мали постійну практику впродовж зими.

У збірній Блохіна очікувати нових імен не варто. Партнери Пятова, Чигринського та Романчука по молодіжній збірній-2006, віце-чемпіона Європи-2006 (останнього взяли на лівий фланг оборони через психологічні проблеми Несмачного та недавню травму футболіста) до рівня національної команди ще не дотягують. Насамперед це стосується нападаючого Фоміна.

— Очевидних ветеранів я в команді не бачу. Гадаю, що 34-річного Гусіна Блохін також запросив би, але його травмовано. Після матчу з Литвою 2 червня ми гратимемо в Парижі з французами, і там Блохін теж не експериментуватиме. Не той час і не того калібру суперник, — каже Прокопенко.

Зараз ви читаєте новину «Блохін не взяв Мілевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі