четвер, 15 листопада 2007 18:13

Блохін хоче зупинити Францію

— Нині я не маю ніяких запрошень від керівництва київського "Динамо". Я не контактував із президентом клубу Ігорем Суркісом і не вимагав від нього звільнити Сабо, Базилевича та Буряка. Інформація про мою зарплатню в "Динамо" — два мільйони євро — це також дурниці, — каже наставник національної команди Олег Блохін, 55 років.

Він проводить прес-конференцію напередодні матчів збірної проти Литви та Франції.

— Можливо, я залишу збірну, — зізнається. — Вирішуватиме виконком Федерації футболу України на чолі з президентом Григорієм Суркісом. Але посади головного тренера київського "Динамо" та збірної України не суміщатиму.

Найбільшою проблемою збірної називає відсутність травмованих захисників — Кучера, Несмачного та Русола.

— Тому не зміг віддати "молодіжці" Чигринського. Вони з Ващуком гратимуть у центрі. Більше нікому. Дамо обов"язково шанс Гаю та Романчуку, — каже тренер.

Торкається теми лінії нападу.

— У Вороніна нещодавно син народився. Але він ходить злий. Бо ніяк забити не може. Шевченко каже, що все гаразд. А Гладкого, вважаю, нині краще використовувати в молодіжній збірній. Участь Воробея під питанням — він травмований. Прооперують Калиниченка.

Про воротарів Блохін каже:

— Кого ставити — Шовковського чи Пятова — ще не вирішив. Пораджуся з тренером голкіперів — Юрієм Роменським. Шовковський, правда, трохи захворів.

25 листопада відбудеться жеребкування відбірного етапу Кубка світу.

— Мені все одно, в якому кошику ми опинимося при жеребкуванні. На Мундіаль-2006 ми потрапили, хоча "сіялися" з четвертого, — нагадує Олег Володимирович.

Він не хоче, щоб до Євро-2008 потрапила Франція.

— Особисті причини. Тренер французів поводився нахабно, коли складали календар. У Парижі французи тричі затримували мене, коли йшов на прес-конференцію. Взагалі, у групі багато вирішить матч Шотландія — Італія. А вже потім Україна — Франція. Проблем налаштувати хлопців на цей поєдинок не буде. А от як мотивувати їх на Литву — не знаю. Шанси на вихід ми втратили у Тбілісі, коли зіграли внічию. Якби виграли з Італією та Шотландією були б інші матчі.

Наступний рік збірна України почне виїзним товариським матчем проти Кіпру 6 лютого. На травень запланований спаринг із Нідерландами, на серпень — із Туреччиною. 19 листопада 2008 року "синьо-жовті" можуть зіграти контрольний поєдинок проти Греції.





Чемпіонат Європи-2008. Відбірний турнір. Група 2

Турнірна таблиця:


   І В  Н  П  М  О 
 1. Франція  11  8  1  2  23–3  25
 2. Шотландія  11  8  0  3  20-10  24
 3. Італія  10  7  2  1  17–7  23
 4. Україна  10  5  1  4  16-12  16
 5. Литва  10  3  1  6  7–13  10
 6. Грузія  11  3  1  7  16-17  10
 7. Фарери  11  0  0  11  3–40  0


Заключні матчі

17 листопада (субота)

Литва — Україна (20.00, Каунас. Пряма трансляція — УТ-1)

Шотландія — Італія (19.00, Ґлазґо. Пряма трансляція — "Спорт-1")

21 листопада (середа)

Україна — Франція (21.30, Київ — пряма трансляція УТ-1)

Італія — Фарери (21.30, Модена)

Грузія — Литва (17.30, Тбілісі)

Примітка: час — київський

Склад збірної України


Воротарі — Олександр Шовковський ("Динамо"), Андрій Пятов ("Шахтар"); захисники — Владислав Ващук, Сергій Федоров (обидва — "Динамо"), Дмитро Чигринський ("Шахтар"), Володимир Єзерський ("Дніпро"), Олександр Романчук ("Арсенал"); півзахисники — Олег Гусєв, Руслан Ротань (обидва — "Динамо"), Сергій Назаренко, Олег Шелаєв, Олександр Грицай (усі — "Дніпро"), Олексій Гай ("Шахтар"), Анатолій Тимощук ("Зеніт", Росія); нападаючі — Андрій Шевченко ("Челсі", Англія), Андрій Воронін ("Ліверпуль", Англія), Артем Мілевський ("Динамо"), Андрій Воробей ("Дніпро")

Зараз ви читаєте новину «Блохін хоче зупинити Францію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі