четвер, 29 листопада 2007 19:17

Блохін хоче тренувати збірну ще чотири роки

Блохін хоче тренувати збірну ще чотири роки

На цьому тижні має відбутися зустріч президента Національної футбольної федерації футболу Григорія Суркіса з головним тренером збірної України Олегом Блохіним. Контракт Блохіна з ФФУ закінчився. Тренер готовий продовжити роботу зі збірною, але за умови, що його нова угода діятиме не менш ніж чотири роки. Блохін пояснює своє рішення необхідністю оновлення команди, яка з 2010-го гратиме лише товариські матчі.

Яким буде кістяк збірної України у відбірному турнірі Кубка світу-2010?

Основним голкіпером збірної для Блохіна залишається київський динамівець Олександр Шовковський.

— Це класний голкіпер, але, на мою думку, Блохіну можна пробувати інших, — каже "ГПУ" чемпіон світу серед юніорів-1977, колишній воротар харківського "Металіста" Юрій Сивуха, 49 років. — Але я би дав шанс тому ж П"ятову з "Шахтаря". Доріс до національної збірної Рустам Худжамов з ФК "Харків". На боці Шовковського — досвід, уміння взаємодіяти з будь-яким варіантом захисної лінії. Проти — психологічна втома після стількох років виступів на найвищому рівні. Тоді і мотивація втрачається.

Позиція правого захисника чи не найпроблемніша у збірній. Як правило, її прикриває захисник "Шахтаря" 31-річний Володимир Єзерський, більш звичний діяти в центрі.

— Альтернативи Єзерському, попри його вік, поки не бачу, — вважає колишній захисник "Динамо" Стефан Решко, 60 років. — Гай не проходить до основного складу "Шахтаря". Свідерський — "Дніпра". Гусєв усю бровку не закриє. Допілка з "Динамо" ще сирий. А от у центрі оборони робив би ставку на Чигринського та Кучера, бо вони грають в одному клубі — "Шахтарі". Бачив Чижова з "Ворскли". Чіпкий, але ще сирий.

Ядро середньої лінії збірної, на думку колишнього півзахисника київського "Динамо" Олександра Заварова, 46 років, мають складати два опорні.

— Тимощуку альтернативи немає, — каже Заваров. — Якщо працювати на перспективу, то до нього треба додавати Михалика. Нових імен не бачу. Максимов, Чеберячко — срібні призери торішнього молодіжного чемпіонату Європи — так і не розкрилися на дорослому рівні.

Про атаку говоримо з колишнім нападаючим збірної України Віктором Леоненком, 38 років.

— Шевченко з Вороніним іще один цикл витримають. Перша підміна їм — Воробей. Гладкого поступово підпускати. Мілевський так і подаватиме надії, а Бєліку, щоб грати за збірну, треба йти з "Шахтаря", де він сидить у запасі.

Експерименти тренерський штаб збірної України може почати 6 лютого. Тоді на Кіпрі ми гратимемо товариський матч із місцевою національною командою. 26 березня спарингуватимемося з Туреччиною, 23 травня — з Нідерландами. Можливі ще дві контрольні гри — з Польщею 28 серпня та з Грецією 19 листопада.

У відбірному турнірі Кубка світу-2010 Україна гратиме проти Хорватії, Англії, Білорусі, Казахстану, Андорри. 19 грудня у хорватському Загребі зберуться представники всіх команд і спробують скласти календар офіційних матчів.

Зараз ви читаєте новину «Блохін хоче тренувати збірну ще чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі