середа, 21 жовтня 2009 18:40

Блаттер визнав помилку з жеребкуванням плей-офф Кубка світу

  Йожеф Блаттер хоче впровадити у футболі правило, згідно з яким на полі одночасно можуть перебувати не більше п’яти легіонерів
Йожеф Блаттер хоче впровадити у футболі правило, згідно з яким на полі одночасно можуть перебувати не більше п’яти легіонерів

Президент Міжнародної асоціації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер піде на четвертий термін очільника цієї організації. Він візьме участь у чергових виборах президента ФІФА, які відбудуться 2011 року. 73-річний швейцарець заявив, що ще не закінчив свою місію у футболі.

Блаттер визнав, що ФІФА припустилася помилки, запізно вирішивши поділити команди на два кошики при жеребкуванні стикових матчів відбірного турніру чемпіонату світу 2010 року. З його слів, про те, що в тих поєдинках половина команд буде посіяна, слід було повідомити до початку турніру.

2001-го ФІФА взагалі влаштувала таємне жеребкування плей-офф, нікого не повідомивши. Зроблено це було в ході відбірного турніру. За кілька турів до фінішу Україна дізналася, що гратиме з Англією або Німеччиною. Англія вийшла напряму, Німеччина ж тодішнім підопічним Валерія Лобановського шансів не залишила.

Швейцарець пообіцяв, що ФІФА не встановлюватиме "стелі" зарплат для футбольних клубів. При цьому відзначив, що Асоціація впроваджуватиме правило "6+5", згідно з яким у складі команди має бути не більше п"яти легіонерів. Проте, на думку ряду експертів, це суперечить трудовому законодавству Євросоюзу.

Блаттер уперше став президентом ФІФА 1998-го. Вдруге обійняв цю посаду 2002 року. 2007-го Блаттера обрали на третій термін.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер визнав помилку з жеребкуванням плей-офф Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі