пʼятниця, 05 вересня 2008 15:26

Білорусів улаштує нічия

Автор: фото: REUTERS/Ricardo Ordonez
   Лідер збірної Білорусі Олександр Глєб (праворуч) перейшов улітку з англійського ”Арсеналу” до іспанської ”Барселони”
Лідер збірної Білорусі Олександр Глєб (праворуч) перейшов улітку з англійського ”Арсеналу” до іспанської ”Барселони”

Головний тренер збірної Білорусі Бернд Штанґе заявляє, що його влаштує нічия в сьогоднішньому матчі проти української команди. Німецький фахівець не зможе задіяти в поєдинку травмованих нападаючих Олексія Сквернюка та Тимофія Калачова, оборонців Дмитра Ленцевича та Павла Пласконного. Півзахисники Максим Ромащенко та Сергій Гуренко відмовилися виступати за білоруську збірну через непорозуміння з тренером. Але підопічні Штанґе звикли грати неоптимальним складом. І навіть досягати результату — збірні Туреччини, Німеччини та Аргентини не змогли виграти в Білорусі.

"ГПУ" аналізує можливий стартовий склад команди Бернда Штанґе. Гості на львівському стадіоні "Україна" гратимуть за схемою 1-4-4-2.


Воротар

Юрій Жевнов

Немає сумніву: ворота Білорусі захищатиме Юрій Жевнов. Невисокий, проте стрибучий голкіпер, який виступає за ФК "Москва". Виграв конкуренцію і в Сергія Веремка, який гратиме з БАТЕ в Лізі чемпіонів.


Оборона

Через різні обставини Штанґе викликав до збірної тільки п"ятьох захисників.

Єгор Філіпенко — пластичний, холоднокровний захисник. Але після переходу з БАТЕ до московського "Спартака" втратив форму, став менш координованим. Губиться в напружених ситуаціях.

Дмитро Молош непогано обирає позицію. Його головний козир — потужний дальній удар. Виступає за першоліговий російський клуб "Носта". В одному з матчів забив "Ростову" ударом із 40 м.

Володимир Коритько відзначається працелюбністю, може грати як у обороні, так і в півзахисті.

Сергій Омелянчук — колись один з найталановитіших білоруських захисників. Здає позиції, втрачає чіпкість у протиборствах. Хоча в матчах за збірну демонструє вищий ігровий рівень, ніж за клуб.


Півзахист

Олександр Глєб — найсильніший гравець білоруської збірної. Конструктор атак, може самотужки обіграти двох-трьох суперників. Досить швидкий. Проблема в тому, що не вистачає взаєморозуміння з партнерами, які просто не встигають "прочитати" рішення капітана.

Антон Путило — один із найбільш обдарованих білоруських гравців серед нового покоління. Навряд чи його перехід із мінського "Динамо" до німецького "Гамбурга" можна назвати авансом. Путила називають другим Глєбом. Технічний, здатний самотужки доставити м"яч до воріт із центру поля.

Олександр Кульчій — опорний хавбек, намагатиметься "зацементувати" центр поля. Звична позиція у збірній, але діє на ній нестабільно.

За відсутності Калачова та Ромащенка вакансія четвертого півзахисника  залишається відкритою. Однак хто б не потрапив туди зі списку Штанґе, серйозного потенціалу, щоб створити проблеми Україні, він не має.

Нападаючі

Віталій Кутузов — габаритний і технічний форвард. Досвід гри в Італії, а на Апеннінах Кутузов виступає з 2001 року, дозволяє нападаючому виходити на поле у збірній майже в будь-якому стані. Нестабільний, і про його нинішню форму можна тільки здогадуватися.

Віталій Булига стане другим форвардом. Може виконувати роль атакувального півзахисника. Уміє опинятися в потрібних для завершення комбінацій точках поля. Забив два голи збірній Німеччини.


Тренер

Бернд Штанґе зумів прищепити підопічним ігрову дисципліну. Проте з окремими гравцями спільної мови знайти не зміг. У Білорусі результати контрольних матчів уболівальників не заспокоюють: і до Штанґе команда була чемпіоном світу з товариських матчів, зате під керівництвом німця програла офіційний домашній матч Люксембургу.



Кубок світу-2010. Відбірний турнір. Група 6

1 тур

6 вересня (субота)

Україна — Білорусь

20.00*. Львів. Стадіон "Україна" (розрахований на 28 051)

Суддя: Нікола Ріццолі (Італія)

ТБ: ТРК "Україна"

Андорра — Англія

21.00. Барселона (Іспанія). Стадіон "Монжуїк" (розрахований на 56 тис.)

ТБ: "Спорт-1"

Хорватія — Казахстан

21.15. Загреб. Стадіон "Максімір" (розрахований на 38 тис.)

ТБ: "Спорт-2" (23.45)

Примітка: переможець відбірного турніру автоматично потрапить до фінальної частини Кубка світу-2010. Вісім із дев"яти команд, що посіли другі місця, зіграють у матчах плей-офф 14-го (субота) і 18 (середа) листопада 2009-го.

* — час київський

Заявка збірної Білорусі на матч проти України

Воротарі — Юрій Жевнов, 27 років ("Москва", Росія), Антон Амельченко, 23 роки ("Москва", Росія), Сергій Веремко, 26 років (БАТЕ); захисники — Сергій Омелянчук, 28 років ("Терек", Росія), Володимир Коритько, 29 років ("Чорноморець", Україна), Єгор Філіпенко, 20 років ("Спартак" М, Росія), Дмитро Верховцов, 22 роки ("Нафтан"), Дмитро Молош, 27 років ("Носта", Росія); півзахисники — Олександр Глєб, 27 років ("Барселона", Іспанія), Андрій Чухлій, 21 рік ("Динамо"), Микола Кашевський, 28 років ("Іллічівець"), Олександр Кульчій, 35 років ("Ростов", Росія), Антон Путило, 21 рік ("Гамбург", Німеччина), Ігор Стасевич, 23 роки (БАТЕ), Олег Страханович, 29 років (МТЗ-РІПО), Павел Ситко, 23 роки ("Вітебськ"), Олександр Павлов, 24 роки ("Дніпро"); нападаючі — Віталій Булига, 28 років ("Луч-Енергія", Росія), В"ячеслав Глєб, 25 років (МТЗ-РІПО), Віталій Родіонов, 25 років (БАТЕ), Віталій Кутузов, 28 років ("Парма", Італія), Сергій Корніленко, 25 років ("Томь", Росія).

Зараз ви читаєте новину «Білорусів улаштує нічия». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі