вівторок, 25 березня 2008 19:09

Безсонова виграла срібло і автомобіль БМВ

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Переможниця турніру росіянка  Ольга Капранова виконує вправу з обручем. У особистій першості вона випередила українку Ганну Безсонову на 0,1 бала
Переможниця турніру росіянка Ольга Капранова виконує вправу з обручем. У особистій першості вона випередила українку Ганну Безсонову на 0,1 бала

У минулі вихідні в київському Палаці спорту відбувся турнір із художньої гімнастики "Кубок Дерюгіної". Головним фаворитом змагань вважалася 23-річна киянка Ганна Безсонова, чемпіонка світу-2007. Проте домашня арена не допомогла Безсоновій перемогти в абсолютній першості — на 0,1 бала її випередила 20-річна росіянка Ольга Капранова.

Українка частково реваншувалася в індивідуальних вправах, вигравши всі чотири види.

— На моєму виступі негативно позначилася надмірна відповідальність — тиснули домашні трибуни, — зізнається Безсонова після змагань. — У трьох вправах я йшла без зривів, але трохи наплутала зі стрічкою. Все одно задоволена, що моя композиція сподобалася публіці.

Тренер Безсонової Ірина Дерюгіна особливої трагедії з поразки підопічної не робить.

— Немає сенсу виходити на пік форми в березні, — розмірковує. — Головний старт сезону — серпневі Олімпійські ігри в Пекіні. Саме тоді треба бути готовим на всі 100 відсотків — без права на помилку.

Чотири золота в індивідуальних вправах дозволили Безсоновій здобути титул найкращої гімнастки турніру й отримати від організаторів новий автомобіль БМВ "Міні Вен".

Київська публіка прохолодно зустрічала виступ російських гімнасток.

— Думаю, глядачам просто заборонили аплодувати, — саркастично прокоментувала ситуацію головний тренер збірної Росії Ірина Вінер.

У неї давній конфлікт із Іриною Дерюгіною. Керівник вітчизняної художньої гімнастики звинувачує Вінер у тому, що з її ініціативи судді свідомо знижують оцінки українкам.

Зараз ви читаєте новину «Безсонова виграла срібло і автомобіль БМВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі