Ексклюзиви
неділя, 10 червня 2007 14:24

"Баварія" купила Рібері

Півзахисник збірної Франції Франк Рібері, 24 роки, перейшов із французького "Марселя" до німецької "Баварії". Він підписав чотирирічний контракт, який обійшовся німецькому клубу в 26 млн євро. Ще 4 млн євро "Марсель" отримає, якщо за рік "Баварія" проб"ється до Ліги чемпіонів.

Крок Рібері дивний з кількох причин. По-перше, рівень чемпіонату Німеччини останнім часом різко впав. По-друге, "Баварія"  в ньому посіла четверте місце й не гратиме в наступній Лізі чемпіонів. По-третє, футболіст не бажав їхати до Німеччини, а хотів грати за іспанський "Реал". Також ним цікавився англійський "Арсенал".

— Рібері пішов до "Баварії" через дві обставини, — вважає найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — Німці можуть платити футболістам гарні гроші (річна зарплата Рібері в "Баварії" становитиме 4 млн євро. — "ГПУ"). По-друге, змусити Франка переїхати до Мюнхена могло керівництво "Марселя". Воно добре заробило на футболістові. Раніше шалені гроші за гравців викладав "Челсі", але останнім часом Абрамович обмежив трансферні витрати.

— Кого в "Баварії" може замінити Рібері?

— Точно не Харгрівза, який іде до англійського "Манчестер Юнайтед", — зауважує Саленко. — У швидкісного Рібері інші характеристики, ніж у розсудливого Харгрівза. Француз може зіграти на правому фланзі "Баварії", який спорожнів після закінчення кар"єри Дайслером і переходу Саліхамиджича до "Ювентуса". Може діяти на місці атакувального півзахисника, де колись грав Міхаель Баллак. Із появою Рібері гра "Баварії" стане різкішою.

Франк дебютував у збірній Франції перед минулорічним Кубком світу. На самому Мундіалі став твердим гравцем "основи", гарантувавши собі місце на правому фланзі півзахисту і ставши віце-чемпіоном світу. Праворуч у захисті грав ще один гравець "Баварії" — Віллі Саньйоль. Подейкують, земляк переконав Рібері переїхати до Мюнхена.

Нинішній сезон для француза склався неоднозначно. Він пропустив багато матчів через травму, однак устиг відновитися і допомогти національній команді в червневих матчах відбору до Євро-2008. Забив гол Україні та віддав єдину результативну передачу Насрі у поєдинку з грузинами.

Іншим новачком "Баварії" став італійський нападаючий Лука Тоні з "Фіорентини". Він замінить перуанця Клаудіо Піцарро. Може залишити мюнхенців інший форвард — голландець Рой Макай. А прихід до "Баварії" Мирослава Клозе, найкращого бомбардира Кубка світу-2006, очікується влітку наступного року.

Зараз ви читаєте новину «"Баварія" купила Рібері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути