середа, 01 грудня 2010 08:30

"Барселона" — "Реал " — 5:0

Автор: фото: REUTERS/Albert Gea
  Форвард ”Барселони” Жеффрен (№11) забиває п’ятий гол у ворота ”Реала”
Форвард ”Барселони” Жеффрен (№11) забиває п’ятий гол у ворота ”Реала”

"Моуріньйо — учора, сьогодні та назавжди ти залишишся тільки перекладачем. Іди геть" — такі банери вивісили вчора вболівальники іспанської "Барселони", натякаючи на період роботи португальського тренера в їхній команді.

У понеділок Жозе Моуріньйо вперше вийшов на "Ноу Камп" — домашній стадіон "Барселони" — у ролі головного тренера мадридського "Реала", найпринциповішого суперника каталонців.

До матчу лідер мадридців Криштіану Роналду заявив: "Нехай "Барселона" спробує нам забити вісім голів", — згадуючи недавню виїзну перемогу "гранатових" над "Алмерією" — 8:0. Вісім не вийшло. "Барселона" задовольнилася п'ятьма — 5:0.

Причини перемоги "Барселони"

1. Зіграність

Команда давно виступає в такому складі. Гравці розуміють один одного з півслова, чітко знають свій маневр. Головний тренер Хосеп Ґвардіола достатньо помилявся на трансферному ринку, але із запрошенням форварда Давіда Вільї угадав. Це було неважко — нападаючий давно виступає у збірній Іспанії, кістяк якої складають гравці "Барселони", тому час на адаптацію в новій команді йому не знадобився. "Реалу" Вілья забив два голи.

2. Гра лідерів

Хаві, Іньєста, Мессі — люди, які уособлюють ігрове обличчя "Барселони" — провели фантастичний поєдинок. Їх можна було побачити у будь-якій точці поля. У діях нічого зайвого, працювали дуже злагоджено та в один ритм. Натомість головна надія гостей — Криштіану Роналду був досить активним, але нічого самотужки зробити не зміг. Його партнери по атакувальній ланці — Бензема, Ді Марія, Озіл виявилися не готовими до матчу.

Можливо, Моуріньйо від початку поєдинку треба було зіграти у три опорних — Хедіра, Хабі Алонсо та Лассана Діарра, пожертвувавши дещо м'якотілим Озілом і спробувавши скувати Хаві. Португальський тренер визнав свою помилку, зробивши відповідну заміну в перерві. Але марно — господарі були кращими індивідуально й просто розривали оборону як на флангах, так і в центрі.

3. Мотивація

"Барселона" вийшла на цей матч як на війну, а суперник або недооцінив її, або, що ймовірніше, перегорів. У цьому "Реалі" найголовнішою "зіркою" є тренер — Моуріньйо взяв у міжсезоння талановитих гравців, але не топ-класу. Чи зможе він вивести їх на інший рівень — покаже час, "Реал" тільки будується. Очевидно, що мадридцям потрібен Кака — січневе повернення бразильця після травми має посилити атакувальний потенціал команди, скутий ще й через обмежений вибір форвардів.

Перемога дозволила "Барселоні" очолити турнірну таблицю чемпіонату, випереджаючи "Реал" на два очки. Це п'ятий поспіль виграш Хосепа Ґвардіоли у "Реала" Хуанде Рамоса, Мануеля Пеллеґріні та Жозе Моуріньйо із загальним рахунком — 16:2.

Тимощук відзначився двома голами

Український півзахисник 31-річний Анатолій Тимощук забив два голи за мюнхенську "Баварію" в домашньому матчі чемпіонату Німеччини  проти "Айнтрахта". "Баварці перемогли — 4:1 і тепер на п'ятій позиції, відстаючи від лідера — дортмундської "Борусії" — на 14 очок.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" — "Реал " — 5:0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі