середа, 24 жовтня 2007 17:18

Бангура врятував від розгрому

Автор: фото: REUTERS/Gleb Garanich
  Динамівець Діого Ринкон (№15) бореться із захисниками ”МЮ” — Джоном О’Ши (ліворуч) та Ріо Фердінандом
Динамівець Діого Ринкон (№15) бореться із захисниками ”МЮ” — Джоном О’Ши (ліворуч) та Ріо Фердінандом

Київське "Динамо" втретє поспіль програло матч групового турніру Ліги чемпіонів 2007/2008. У вівторок підопічні Йожефа Сабо поступилися вдома чемпіонові Англії "Манчестер Юнайтед". Гості перемогли — 4:2.

"МЮ" швидко забив два м"ячі — відзначилися захисник Фердінанд та форвард Руні. Згодом динамівець Ринкон один гол відіграв, але ще до перерви Кріштіану Рональду знову вразив ворота Шовковського. У другому таймі він реалізував пенальті й зробив рахунок 4:1. Від розгрому українців урятував гол Бангури.

— Кияни зіграли у свою силу, — стверджує "ГПУ" колишній форвард "Динамо" Віталій Хмельницький, 64 роки. — Англійський чемпіон значно сильніший від українського. Якби сезон тільки починався, у "Динамо" були б шанси, бо "МЮ" на старті грав непереконливо. А тепер розбігався. Крім того, англійці мають довгу лаву запасних, щоб майже безболісно замінити травмованих гравців.

"Динамо" зіграло краще, ніж три тижні тому зі "Спортінґом"?

— Кияни намагалися діяти швидше, ніж проти португальців. Але тільки у другому таймі. Тоді пішов відкритий футбол, у який гості, маючи перевагу в два м"ячі, могли собі дозволити пограти.

У перерві тренер "Динамо" зробив дві заміни — випустив Белькевича та Мілевського. Чи правильно вчинив динамівський наставник?

— Треба було щось змінювати. Белькевич не має достатньої швидкості, але може віддати своєчасну й точну передачу. Можливо, Сабо розраховував на це уміння білоруса та швидкість Бангури. Мілевський також старався, але ефективності й потужності в боротьбі з габаритними захисниками "МЮ" йому бракує.

В обороні "Динамо" вперше в Лізі чемпіонів зіграв сенегалець Папе Діакате. Із його появою захист міцнішим не став. Чому?

— По-перше, він ще не набрав потрібних кондицій. По-друге, дався взнаки високий клас групи атаки "МЮ" — Руні, Тевес, Рональду, Ґіґґз, їх непросто зупинити навіть найкращим захисникам світу.

На що розраховувати "Динамо" через два тижні в Манчестері?

— Думаю, є шанси на нічию. І кияни бажатимуть перервати серію невдач, і "МЮ" може заспокоїтися, бо практично гарантував собі участь в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Бангура врятував від розгрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі