четвер, 21 лютого 2008 17:36

Артемові Кравцю подобається гра Кака

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Артем Кравець (ліворуч) у матчі проти сербської ”Црвени Звєзди” на Кубку Першого каналу. Своєю грою на турнірі він залишився задоволеним
Артем Кравець (ліворуч) у матчі проти сербської ”Црвени Звєзди” на Кубку Першого каналу. Своєю грою на турнірі він залишився задоволеним

18-річний Артем Кравець уже встиг "засвітитися" в Лізі чемпіонів. У грудні форвард київського "Динамо" зіграв останні 30 хв. у виїзному матчі проти "Спортінґа". Діяв так, що його почали порівнювати з Андрієм Шевченком, який у такому самому віці дебютував у головному клубному турнірі Європи.

Останні два тижні київське "Динамо" перебувало на зборах в іспанській Марбельї. Телефоную до готелю, де зупинилися динамівці, прошу з"єднати з номером Кравця. Слухавку піднімає захисник Віталій Федорів, сусід Артема по кімнаті. Передає йому. Той після паузи погоджується на інтерв"ю.

"Динамо" виграло Кубок Першого каналу в Ізраїлі. Результатом, зрозуміло, задоволені, а грою — своєю та командною?

— Які можуть бути претензії до команди, якщо вона виграла турнір? Значить, непогано себе проявили. Своєю грою я також задоволений. Не тільки я — головний тренер дотримується цієї думки.

Де вам зручніше діяти — на вістрі атаки чи з глибини?

— На вістрі. Коли там граєш, неодмінно маєш голеві моменти. Інша річ, що реалізовую їх далеко не завжди. Це моє слабке місце.

Єдиний недолік?

— Ні. Треба ще підтягнути гру головою та фізичні кондиції. Додатково працюю на тренажері.

Вас уже починають порівнювати з Андрієм Шевченком. Як ставитеся до цього?

— Шевченко — великий. Я — ніхто. Порівнювати ще нічого.

Шевченко — ваш улюблений гравець?

— Ні. Уже кілька років захоплююся грою футболіста "Мілана" Кака. Бразилець не грає чистого форварда, але його стиль — дриблінг на швидкості — мені дуже імпонує.

Мешкаю на клубній базі в Конча-Заспі

Як ви потрапили до Києва?

— Родом із Дніпродзержинська. У 13 із половиною років із батьком приїхав до Києва. Ніякого перегляду заплановано не було, просто прийшли до футбольної школи "Динамо". Зідзвонилися з тренерами вже в Києві. Під"їджайте, кажуть, побачимо. Враження спочатку не справив, і мене заслали до фарм-клубу, який представляв район Києва Відрадне. А через півроку взяли в "Динамо", почав виступати в дитячо-юнацькій футбольній лізі.

У Лісабоні ви дебютували за "Динамо" в Лізі чемпіонів. Сильно нервували перед виходом на поле в матчі проти "Спортінґа"?

— Переживав — це точно. Але тільки до виходу на поле. Перший дотик до м"яча — ти у грі, й тут уже не до хвилювання.

Чому "Динамо" провально виступило в єврокубках?

— Тому що в команді часто змінювалися тренери. Гравцям було важко постійно перенацілюватися на нові методики.

Що скажете про нинішнього наставника Юрія Сьоміна?

— Мені подобається його робота. Сьомін приніс напрямок із російського футболу: більше граємо в короткий пас, прибираємо довгі передачі. Це правильно, це має дати ефект.

Де провели відпустку?

— У Дніпродзержинську. У рідному місті на вулицях мене незнайомі не впізнають. Друзі теж не "травлять", навпаки — бажають удачі.

Де мешкаєте в Києві?

— На клубній базі в Конча-Заспі.

1989, 3 червня — Артем Кравець народився у Дніпродзержинську Дніпропетровської області
1997 — почав займатися футболом у дніпродзержинській школі "Надія"
2003 — потрапив до київського "Динамо"
2007, 12 грудня — дебютував у Лізі чемпіонів
Зріст — 185 см, вага — 73 кг. Провів сім матчів за юнацьку збірну України 17-річних, забив один м"яч
У чемпіонаті України зіграв один матч. Неодружений

Зараз ви читаєте новину «Артемові Кравцю подобається гра Кака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі