четвер, 24 липня 2008 18:58

"Арсенал" тренуватиметься на Європейській площі

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Головний тренер ФК ”Арсенал” Олександр Заваров після закінчення прес-конференції, 24 липня 2008-го
Головний тренер ФК ”Арсенал” Олександр Заваров після закінчення прес-конференції, 24 липня 2008-го

У четвер пройшла прес-конференція керівництва київського футбольного клубу "Арсенал". Вона була присвячена головній проблемі команди — відсутності власного стадіону. На зустріч із журналістами прийшли спортивний директор клубу Олександр Томах, тренер "канонірів" Олександр Заваров та два гравці — екс-"збірники" півзахисник Сергій Закарлюка та голкіпер Віталій Рева.

— Команда не знає, де гратиме цей сезон. Домовилися з київським "Динамо", що наступні матчі проведемо на їхньому стадіоні. Нас туди поки що пускають. Але це не вихід, — каже тренер Олександр Заваров, 47 років. — Ми не просимо грошей, нам потрібна тільки земля для арени, але проти Леонід Черновецький. Він колись сказав, що "Арсенал" Києву не потрібен, то виходить, і футбол Києву не потрібен.

На існуючих у столиці аренах "канонірам" грати не дають. "Олімпійський" реконструюють, хоча, зі слів Заварова, це лише видимість, а насправді на стадіоні нічого не роблять, і команда могла б там ще виступати. "ЦСКА" перебуває в жахливому технічному стані, але президентові "Арсеналу" Вадимові Рабиновичу не дають цю територію, щоб звести там новий сучасний стадіон.

— Стадіон "Динамо" не відповідає європейським стандартам, — каже спортивний директор "Арсеналу" Олександр Томах. — Існує варіант спільно з "Динамо" побудувати арену на дві команди. Це нормальна практика. Та для цього знадобиться багато коштів — десь 300 мільйонів доларів, але ми готові вкладати в це будівництво.

"Арсенал" не збирається здаватися і готує акції, щоб привернути увагу влади до своєї проблеми. Зокрема, гравці обіцяли провести кілька тренувань на майдані Незалежності чи Європейській площі.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" тренуватиметься на Європейській площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі